Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

суботу, 8 жовтня 2011 р.

Європа!!!

     Чергове заняття міської творчої лабораторії (6 жовтня) на тему "Створюємо відеоролик - рекламуємо бібліотеку" відбулося у центральній бібліотеці ім. М.Достоєвського ЦБС Солом'янського району. Заняття лабораторії намагаюся робити виїздними, адже не так часто бібліотекарі міста можуть познайомитися з бібліотеками інших ЦБС.
    Спочатку, як і годиться, оглянули нове приміщення бібліотеки загальною площею  961,4 кв. м., в якому вона справила новосілля ще у 2008 році (вул. Освіти 14-а). Про деякі аспекти діяльності ЦБС Солом'янського району я уже писала в блозі, але сьогодні я запрошую вас разом з учасниками творчої лабораторії оглянути бібліотеку.

Вхід до бібліотеки з доглянутого і заквітчаного працівниками бібліотеки дворику.


 З бічного фасаду бібліотеки - світлодіодна вивіска.



Починається бібліотека з вестибюля...






...далі повертаємо ліворуч, в читальну залу.  Зручно, є можливість усамітнитись.



 І сучасно.  Подобається?

Підійдемо ближче до виставки, що присвячена М. Достоєвському.
Оформлено з любов'ю. Фото - в рамочках. Зверніть увагу на раритетні книги та старовинні предмети, що прикрашають виставку.

Перейдемо у відділ абонементу.
  Тут можна перепочити у Літературному дворику...

...або за зручними столиками між стелажами.




А ось Інтернет-центр. Як же сучасній бібліотеці без нього?

Якщо ви прийшли з дитиною, це вам не завадить подовше затриматися у бібліотеці. Вашим юним вундеркіндом займеться Бібліоняня у кімнаті Веселкової Жар-птиці.
Під стелею кружляють люстри-гусениці, дракончики та бабки...




на столиках чекають розмальовки, олівчики, книжечки, а на диванчиках - м'які іграшки.




 В читальній залі тут не кажуть т-ссссс. А ви людина ділова і вам потрібно зосереджено попрацювати?  Будь-ласка - зала ділової інформації. Для вас тут усі умови...



А засідання творчої лабораторії ми проводили ось у цій залі. Вона виконує функцію конференцзали та історико-краєзнавчої кімнати. На фото ліворуч - зала за пів-години до заняття. Ліворуч - з учасниками.
Заняття проходило за звичною програмою: спочатку теорія....
...далі презентації відеоробіт їх авторами і обмін досвідом...

... а на завершення - створення першої спільної реклами послуги "Бібліоняні" у бібліотеці в програмі Рroshow Produser. З ефектами, переходами, титрами. Отже, чекайте нових відеоробіт від київських бібліотекарів.
    Висловлюю велику вдячність  директору бібліотеки Чухрій Орисі Іванівні, мудрому керівнику і просто чудовій, душевній і скромній людині  за гостинність.  Завдяки її власним старанням, працелюбності і професіоналізму чудового колективу  однодумців,  за підтримки районного голови Сидорова Івана Петровича жителі Солом'янки мають такі чудові бібліотеки, які сьогодні, попри загальні тенденції зменшення відвідувань бібліотек, на нестачу відвідувачів не скаржаться . 

(Есе заступника директора ЦБС Їжко Галини Іванівни,
подане на конкурс "Влада-друг бібліотеки")
 Влада - друг бібліотеки!
Столичний триста п’ятидесятитисячний, далеко не потужний і не промисловий район. Протягом багатьох років його очолює Сидоров Іван Петрович. Людина не велетенського зросту, з зовнішністю звичайного перехожого. Людина, відома кожному мешканцю Солом’янки.  Якби оголосили конкурс «Людяне обличчя влади», він точно став би переможцем. Наш голова знає всіх завідуючих бібліотек ЦБС. День народження у завідуючої чи ювілей у бібліотекаря – значить буде телефонне вітання чи СМС-ка від Голови. Жодного святкування Всеукраїнського дня бібліотек в районі не відбувається без його особистої присутності.
Він не може одночасно зробити все для бібліотек, але ми знаємо і відчуваємо його особливе людське ставлення до нас, бібліотек і книг.  При кожній зустрічі з нами він, ніби перепрошуючи, говорить про обмежені можливості району, але робить щодня буденну роботу. В 2008 році відкрили нову центральну районну бібліотеку на 1000 м.кв. Жодного року за період кризи ми не були без  періодичних видань. Безперебійно працював Інтернет-центр, під’єднаний до мережі РДА. 2011 рік - перший рік після кризи.  В трьох бібліотеках проводиться ремонт вартістю 1,3 млн. гривень. Кращої реклами бібліотек серед муніципальних чиновників, ніж відзначення роботи і здобутків бібліотек на апаратних нарадах у Голови, не може бути. Наші бібліотеки вважають своїм другом від влади Івана Петровича!

5 коментарів:

  1. Я несколько дней ходил под впечатлением от помещения этой библиотеки. Действительно Европа!

    ВідповістиВидалити
  2. Дійсно гарно, при нагоді зазирну обовязково!

    ВідповістиВидалити
  3. Чудова бібліотека, яку рекламують, і чудовий рекламний текст. Приєднуюсь до пані Тетяни, аж закортіло скоріш відвідати!

    ВідповістиВидалити
  4. Вражає, молодці! Шкода, що ми з колегами досі там не були, треба буде якось виправити ситуацію. А поки що дякуємо за цікаву віртуальну екскурсію!

    ВідповістиВидалити
  5. Я вже освоюю програму Прошоу. Дуже захоплююче. Дякую!

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу