Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

пʼятницю, 28 жовтня 2011 р.

Говоримо "проект", маємо на увазі - "результат"

     Публічними бібліотеками Києва  накопичений певний досвід використання соціального проектування для вирішення найактуальніших проблем діяльності: з розвитку інформаційної та краєзнавчої діяльності, створенню нових моделей обслуговування, розвитку читання, ін. Як правило, такі програми реалізуються або силами усіх бібліотек  ЦБС, або  однією бібліотекою, залежно від специфіки її діяльності. Перевага проектної чи програмної діяльності  -  у комплексносному підході до реалізації завдань на досягнення певної мети.
     Чи не з сотнею назв  таких програм та проектів ви можете ознайомитись та запозичити їх     на сайті Омських муніципальних бібліотек.
Обкладинка розмальовки

     Щодо змісту програм, то рекомендую ознайомитись із попередніми підсумками реалізації проекту з популяризації книги та розвитку читання засобами сучасних медіа-технологій та Інтернету,  що його протягом цього року реалізовує ЦРБ ім. П.Г. Тичини ЦБС Дніпровського району та міні-програмою "Опікуємося дитиною разом із родиною", що реалізовується бібліотекою ім. В. Маяковського.  Це ж зовсім не складно і не накладно для бібліотеки привітати маленького читачика з днем народження вітальною листівкою, а дошкільнят, які  у цьому році стали школярами - з початком  навчання. Або власноруч виготовити для них ось таку книжечку розмальовку, що прикладами із улюблених казок розповідає малюкам про їх права.  Чи часто нам таке спаде на думку?
     Спочатку ця програма була розрахована на дітей віком до 5-ти років (міні-програма "Від 1 до 5"), пізніше - на дітей до 10-ти років, далі - до 12-ти. На всіх заходах, що відбуваються в рамках програми, обов'язково присутня книга. У поточному році ця програма включає наступні форми роботи:
 Також рекомендую ознайомитись із попередніми підсумками реалізації ЦРБ ім. П.Г. Тичини ЦБС Дніпровського району міні-проекту з популяризації книги та читання засобами сучасних медіа-технологій та інформаційних ресурсів  Інтернет.


Будь в авангарді - читай!: попередні підсумки реалізаціі міні-проекту

     Сподіваюся, що цей матеріал допоможе вам в розробці та реалізації програм чи проектів. Адже у наступному році має відбутися загальноміський професійний конкурс на кращу програму чи проект з розвитку читання "Київ - місто читаюче!".
     Чим відрізняється проект від програми?  Програма - це сукупність проектів, кожен з яких робить внесок у досягнення єдиної цілі. Ціль програми - місія кожного з проектів, що входить у цю програму.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу