Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

середу, 10 листопада 2010 р.

Cенсорна кімната у бібліотеці

     Терапевтичний ефект сенсорної кімнати базується на чуттєвій сфері людини. Вона використовується для релаксації або активізації психічної діяльності дітей і дорослих. Сенсорні кімнати функціонують, як правило, при оздоровчих та реабілітаційних центрах. Сьогодні все частіше сенсорні кімнати облаштовують у дитячих садках з метою використання для зняття емоційної і м'язової напруги у дітей та батьків, стимуляції чутливості і рухової активності дітей, розвитку координації, розвитку уяви і творчих здібностей. Ознайомтесь із загадковим світом сенсорної кімнати у дитячому садку. 
    А в бібліотеках?

Урочисте відкриття сенсорної кімнати 
    Сенсорну кімнату нещодавно  відкрито у  бібліотеці  Вейгорд  м. Ольборга  (Данія). В публікації про цю подію повідомляється, що в умовах економії бюджету  муніципалітетом все ж таки було виділено кошти на створення сенсорної кімнати. Така послуга публічної бібліотеки загострює її профіль як дружнє місце для дітей і дорослих.  Сенсорні кімнати покращують дозвіллєву функцію бібліотек, роблять дозвілля більш терапевтичним. У бібліотеці  є також ігрові кімнати. Як зазначив радник з питань культури у бібліотеках  гра та навчання йдуть разом. Діти можуть гратися, але в кінцевому підсумку прагнутимуть досвіду гри, який їм дають книги і інші ресурси бібліотеки. Лінк на публікацію про цю подію.
     Звичайно, в умовах обмеженого фінансування про сенсорну кімнату бібліотекарям можна лише мріяти. Але є ще й фандрайзингова та проектна діяльність бібліотек. Міжнародний фонд  "Відродження" у 2010 році реалізує  Антикризову гуманітарну програму. До вашої уваги  інформація про грант «Сенсорна кімната для стимуляції розвитку дітей з особливими потребами, підвищення кваліфікації персоналу та участі батьків у період фінансової кризи".
     Анотація та  методичні рекомендації по використанню сенсорної кімнати - на сайті http://blagostroy.com.ua/manual.php.

 

2 коментарі:

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу