Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

понеділок, 7 жовтня 2019 р.

Подіум для БібліоСтильних

Цьогорічним міським конкурсом серед публічних бібліотек Києва, приуроченим до Всеукраїнського дня бібліотек, став конкурс "БібліоСтиль".
Завдання  конкурсу, відповідно до його Положення - продемонструвати значення бібліотечної діяльності в сучасному суспільстві; створити позитивний імідж професії бібліотекаря; виявити творчий та фаховий потенціал учасників.
При підготовці моделей костюмів повинні були  враховуватись наступні критерії: оригінальність, стильність образу, якість та складність технічного виконання, художня майстерність, естетичність.
Роботи мали бути власної розробки учасників.
Кожна модель костюму мала супроводжуватися текстовим захистом з назвою моделі, поясненням назви і змісту моделі.

Але, на жаль, ідея конкурсу не викликали пожвавлення і не знайшла відповідної підтримки серед переважної більшості бібліотек міста. Своє прохолодне ставлення до участі, а то й відверте ігнорування колеги намагалися якось обгрунтувати, але усі пояснення зводилися  до небажання видаватися безглуздо і смішно. 
Попри все, саме учасники конкурсу додали святковості і стали центром уваги усіх запрошених на урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, що відбулися 30 вересня в Театрі на Подолі. По три костюми було представлено бібліотечними колективами Солом'янського та Печерського районів і один костюм - від Публічної бібліотеки імені Лесі Українки.
Найелегантнішим, на мою думку, вдався ось цей костюм від Солом'янських бібліотек. Мені видається він таким, що кожна із бібліотекарок із задоволенням його приміряла би на себе.
 
Заслуговує на увагу костюм Публічної бібліотеки імені Лесі Українки. В доповнення до кофтини з написом "Прочитай мене" і активним QR-кодом, що веде на сайт бібліотеки, виготовлені власноруч сережки та кулон з логотипом бібліотеки від В.Я.Чебаника. А в стилізованій сумочці кожен міг обрати картку з назвою книжки, що змінить життя на краще.




















Повальне захоплення викликав костюм бібліотек Печерського району. Ілона Мітіна вміє дивувати. Надзвичайно відповідально, креативно, і не побоюсь в цьому випадку слова , професійно! підійшла вона із своєю командою до створення образу бібліотекаря, найголовнішим завданням якого є популяризація сучасної української літератури. Браво, колеги! Практичний комбінезончик із принтами обкладинок книжок сучасних авторів, валізка у формі книжки із начинням, необхідним для щоденного виконання бібліотечних функцій, зачіска із завитків журнальних сторінок, болеро, майстерно зібране із різних видів бібліотечних матеріалів, - все свідчить про немалі старання  і фонтан творчості, докладених в процесі  втілення образу.
Участь у конкурсі так захопила одну  із його натхненниць - завідувачку бібліотекою "Світогляд" - Ілону Мітіну, що в процесі підготовки і визначення бібліотечного образу на світ з'явилося видання із ескізами  костюма. 

 
Попри те, що Конкурс, в його прямому розумінні, не  відбувся, перемогли, однозначно, таланти наших чудових, розумних, красивих, надзвичайно творчих і працьовитих колег.
І  ще трохи найстильніших бібліотечних костюмів:
 

 Щиро дякую усім учасникам! Ви зробили Всеукраїнський день бібліотек 2019 - незабутнім!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу