Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

вівторок, 29 квітня 2014 р.

Змінюється час - змінюються акценти

 Патріотизм - явище суспільно-історичне, і в різні історичні епохи воно має конкретні прояви. Але немає у природі такої сили, що могла б придушити у народу  це почуття. Надзвичайно  цікава і багатопланова робота з патріотичного напряму діяльності презентована бібліотеками Києва під час засідання за круглим столом "Патріотична складова діяльності сучасної публічної бібліотеки".
Піднімалося питання визначення справжнього патріотизму і показного. І. Франко у вірші "Сідоглавому" сказав: "... твій патріотизм - празнична одежина, а мій - то труд важкий...". Справжній патріотизм як окремий прояв любові до людства не вживається з неприязню до окремих народностей.
Формуванню патріотичних почуттів покликані чи не всі форми і напрямки нашої діяльності. Пропоную переглянути презентацію, де колегами Солом'янського району проведена спроба систематизації цієї величезної роботи.

Я ж поділюся посиланнями на ресурси мережі Інтернет, що  будуть корисними сучасному бібліотекарю в його діяльності.
Про те, що ми маємо відслідковувати важливу інформацію та представляти її в інформаційних зонах бібліотеки, я уже писала.
Важливо також відслідковувати інформацію на  сайті Міністерства соціальної політики України. Стежити за  оголошенням конкурсів проектів громадянського суспільства та інформувати про них своїх користувачів.
Знати та використовувати нові ресурси, що збагатять нашу роботу, зокрема: Колекція фоноваликів Філарета Колесси  (де можна почути живий голос Лесі Українки). Про проект "Живі голоси української класики" вам вже відомо.
Долучатися до спільнот у соціальних мережах, до прикладу, Ми - патріоти (Вконтакте).  Цікаві теми там обговорюються, гарні ресурси пропонуються.
На своїх заходах можете запропонувати своїм користувачам взяти участь у проекті "Нас 100 мільйонів".
Долучитись до сторінки проекту в  мережі Фейсбук. 
До речі, це новий всеукраїнський проект: перепис населення не за пропискою, а за національним індикатором. За ним  українців не сорок шість мільйонів, а вдвічі більше – це за найскромнішими підрахунками.
І звичайно, ми маємо відбирати, користуватися і рекомендувати найякісніші, перевірені українські інтернет-ресурси. Чудова підбірка - за цим посиланням. Автор ресурсу пропонує залишати посилання на якісні ресурси, якими користуєтесь, у коментарях.
Відеопрезентація від бібліотек Подільського району.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу