Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

неділю, 27 квітня 2014 р.

Бібліоперлини Оболоні

     До бібліотек Оболоні у мене особливе ставлення... трепетне. Тут я колись починала. Тут і досі працюють колеги, яких дуже поважаю. 
   Під час візиту в бібліотеки у розмові з колегою, яка вперше знайомилася з ними, намагалася оцінювати їх стримано, більше спостерігаючи за її реакцією. Вона була вражена, а мені це було  приємно.
     Біда для усіх бібліотек Києва однакова: дуже обмежене фінансування на придбання книг і просто катастрофа з передплатою періодичних видань. Бібліотекам з Інтернетом простіше утримувати користувача, а от без нього - дуже сутужно. Проте бібліотекарі знаходять, чим зацікавити користувачів.
Бібліотека імені Панаса Мирного. Просторе відремонтоване приміщення, цікава виставкова  і соціокультурна робота. Затребувана бібліотека як місце зустрічі для творчих мешканців мікрорайону. Один із віршів користувачки бібліотеки, присвячений Лесі Українці, дістався мені у дарунок.  Збираються тут молоді поетичні обдарування - студенти університету ім. Б.Грінченка. 
 
 Бібліотека імені Анни Ахматової  вражає і своїм сучасним інтер'єром, і змістом роботи. Пробна розвідка у випадкових перехожих "як пройти в бібліотеку" вдалася з першого разу: показали і розказали. У бібліотеці створено музей Анни Ахматової. Віртуальний тур по бібліотеці і по музею ви можете здійснити тут.
Прикрашають стіни тематичні вітражі, присвячені життю і творчості Анни Ахматової. Їх художній дизайн створено бібліотечним художником. А ще тут просто кипить народознавча діяльність: користувачі вивчають петриківський розпис, усі можливі види декоративно-прикладного мистецтва.  У рік Тараса Шевченка користувачам пропонується гуртом вишити бісером шевченкову Катерину. А ще безплатний для користувачів Інтернет (проводовий і wi-fi), красиво, сучасно, затишно. Бібліотека надає доступ до власного електронного каталогу. За такими бібліотеками - майбутнє.  

Вражає бібліотека імені Самеда Вургуна. Азербайджанська громада Києва дбає про бібліотеку. У 2006 році з нагоди 100-річного ювілею від дня народження Самеда Вургуна за ініціативи та сприяння Посольства Азербайджанської Республіки в Україні, Конгресу азербайджанців України та за підтримки Оболонської райдержадміністрації на подвір'ї бібліотеки відкрито пам'ятник поету. Автор - азербайджанський скульптор Сейфаддін Чурбанов.
Завершено ремонт приміщення. Вражає продуманість деталей дизайну. Ділюся з вами відзнятими під час відвідування світлинами.
Хол бібліотеки

Зала для зустрічей (вітальня)
Читальна зала. Інтернет. Wi-Fi
 
 Детальніше про соціокультурну діяльність бібліотеки на цій сторінці.

У центральну районну бібліотеку імені О.Пушкіна ми потрапили акурат на захід. Презентувала свою творчість поетеса Лариса Петрова. З рук авторки і ми отримали в дарунок збірки її чудових поезій. Сюрпризом для гості було підготовлене працівниками бібліотеки слайдшоу за її творчістю. Віртуальні виставки постійно демонструються на плазмі в читальній залі і присвячуються, як правило, актуальним історичним, народознавчим, літературним датам і подіям.
Хол бібліотеки
Дизайн бібліотеки наближено до стилю пушкінських часів.

Детальніше про діяльність бібліотеки - на сайті.

Л.І.Розмаїта
А ще у районі за останні роки модернізовано 2 бібліотеки для дітей. Яскраві, з сучасними новенькими меблями, стелажами трансформерами, створеними умовами для відвідування дітей з фізичними обмеженнями. Про це дещо згодом. Лише зазаначу, що за останні 3 роки на осучаснення бібліотек із бюджету району виділено близько 4 млн. гривень. Як бібліотекам вдалося отримати таке фінансування? По-перше, завдяки їх активній професійній позиції. Влада побачила бібліотеки. А по-друге, завдяки позиції начальника районного управління культури Розмаїтої Ліани Сергіївни. Вона щиро переймається проблемами бібліотек, бо розуміє їх важливу  роль в системі закладів культури. Часто на запитання щодо автора тієї чи іншої ідеї в дизайні бібліотек, чули у відповідь: це Ліана Сергіївна порадила. Висловлюю їй велику вдячність і побажання подальших успіхів.

1 коментар:

  1. Дякуємо, Ольго Іванівно, за теплі слова. Обіцяємо що і надалі будемо робити все від нас залежне. І звичайно завжди раді Вас бачити.

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу