Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

вівторок, 8 квітня 2014 р.

Сумуємо. Пам'ятаємо...

Сьогодні під час відвідин бібліотек Оболонського району на вітринах "Автограф від автора" погляд відразу зачепився за звичне "Б'ю чолом. Микола Сом". Пам'ятаю, як непросто було Миколі Даниловичу назбирати потрібну суму грошей на видання своєї книги "Передай кодолу", і з якою легкістю і задоволенням він роздаровував її київським бібліотекам, залишаючи автограф на згадку. На добру пам'ять.
27 березня минув рік, як він пішов у кращі світи. В цей день колектив та користувачі Публічної бібліотеки імені Лесі Українки вшанували пам'ять поета спогадами, прочитанням його віршів та виконанням його пісень. До заходу долучилися письменнники, представники громади села Требухів, де народився поет, колеги з Лубенської ЦБС. 
Він був життєлюбом, світлою і позитивною людиною.  Жалкую, що не включала камеру під час наших чаювань в обідню перерву, коли він розповідав нам про свою молодість, про парубоцькі витівки під час приїзду у Требухів з  Василем Симоненком, про свого улюбленого поета Сергія Єсеніна... Для нас він завжди завбачливо припасав невибагливі гостинчики: чи то декілька пійманих ним і засмажених карасиків, чи пропахлі його цигарками "барбариски", чи справжні бочкові огірочки із самого Требухова... О, Миколо Даниловичу, як же нам не вистачає, особливо зараз, вашого підбадьорливого слова і сміху. 
На основі світлин та відео створила ролик, присвячений пам'яті Миколи Даниловича. У ці передпасхальні дні згадайте, яким він був, та помяніть його добрим словом.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу