Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

пʼятницю, 7 грудня 2012 р.

Декілька секретів привабливості бібліотек для дітей

Основна мета цього блогу, як уже неодноразово наголошувала - методичне служба  бібліотекам для дорослих. Однак, коли накопичується цікавий матеріал із досвіду бібліотек для дітей - хочеться неодмінно донести його якомога ширшому колу колег.
Майже у самісінькому центрі Києва розташована бібліотека імені Василя Симоненка. Її завідуючу Віру Семенівну Ткач добре знають  не лише   в районі, але й в усьому місті. Бо на усіх міських подіях, пов'язаних із іменем Василя Симоненка, і не тільки,  бібліотеці є що представити і чим поділитися. Нещодавно проведений ремонт приміщення, надбудова напівповерху у читальній залі  бібліотеки зробили її ще привабливішою. Що бібліотека пропонує дітям - дивіться на її рекламному стенді. Я цю бібліотеку побачила такою.

У тихому, віддаленому мікрорайоні Голосієва є бібліотека №142. Оточена  3-ма дитсадочками та декількома школами має популярнісь у місцевих дітлахів і батьків.  Для найменших - ігрова кімната, а для їх батьків - безплатна послуга бібліоняні. Тут діти прослухають нову казку, переглянуть мультфільм, пограються іграшками і поспілкуються. Особливо важливою є бібліотека для соціалізації діток, які з певних причин не відвідують дитячий садок.
Кожного року бібліотека оголошує про черговий конкурс або акцію. Такі  заходи стимулюють  дітей до відвідування бібліотеки, адже саме тут можна залишити на її стіні  свою неповторну посмішку, організувати свою персональну виставку робіт, залишити рекомендацію книги, що сподобалась, своїм ровесникам і навіть отримати щоденну цукерку.
Для дітей проводиться низка заходів-порад від Королеви Безпеки.
А любителі співати можуть взяти участь у змаганні з караоке-співу
Бібліотека пишається успіхами у навчанні і перемогами у конкурсах своїх читачиків і впевнена у їх життєвих успіхах і прекрасному майбутньому. Переконалася в цьому і я, прослухавши неймовірно майстерне і артистичне виконання гуморесок читачиком, що в центрі фото.

Бібліотека ім. Н.Забіли, що зовсім поруч із центральним автовокзалом столиці. Двоповерхова, невелика, але дуже затишна. На першому поверсі для усіх небайдужих до виробів декоративного мистецтва відчинена Мистецька вітальня.
Про те, що тут відбуваються всеукраїнські з'їзди вишивальників, я уже писала.
Щоб перейнятися моїм захопленням від Мистецької вітальні бібліотеки - потрібно побувати там. Представлені всі можливі види  декоративного мистецтва. Для всіх охочих проводяться майстер-класи. На цьому колажі я представила лише частину експонатів вітальні. А головне, що бібліотека може навчити виготовляти подібні речі усіх бажаючих.
На другому поверсі приміщення бібліотеки - абонемент  та читальна зала. Зверніть увагу на  меблі - ящички-вагончики для маленьких читачів.






І про бібліотеку ім. Михайла Коцюбинського.
Її привабливість  - у використанні в дизайні приміщення  і природніх матеріалів, і унікальних робіт самобутніх, невідомих широкому загалу майстрів. Шевченкіана народного умільця Анатолія Федоровича Гайдая (роботи із пап'є-маше) - приворожує майстерністю кожного, хто має нагоду їх бачити. Нетрадиційні виставки для дітей, гурток Петриківського розпису роблять бібліотеку привабливою для широкого кола дітей Голосієво і інших районів міста.








 
Бібліотеки для дітей Голосіївського району м.Києва запрошують from Ольга Романюк


 Якщо вам цікаві публікації цього блогу  -  приєднуйтеся до прихильників блогу у правій боковій колонці блогу (сайдбарі). 

2 коментарі:

  1. Оля, вы молодцы такие! Не могла не написать комментарий к этому посту. Вглядывалась в фотографии. жаль,в коллаже, очень мелко. Но главное понятно - у вас тепло и уютно, как дома. Поэтому к вам и идут с радостью дети:-)

    ВідповістиВидалити
  2. Спасибо, Ирина. Очень горжусь киевскими библиотекарями. Очень любят свое дело, очень стараются. Я постараюсь фотопрезентацию сюда поставить попозже. Времени, как всегда, не хватает :)

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу