Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

суботу, 3 листопада 2012 р.

Читай і подорожуй!

"У 1895 році у Відні, а потім у Німеччині та Швейцарії для робітників було створено спеціальну організацію «Друзі приро­ди», що влаштовувала «поїздки вихідного дня». Такі сімейні подорожі були яскравим туристичним заходом для робітників. Таким чином, в європейських країнах на початку XX ст. з'яви­лися паростки масового туризму для «маленької людини». Зде­більшого, туризм для робітників був за метою подорожі пізна­вальним, краєзнавчим та рекреаційним". Звідси
     Для бібліотекарів  початку ХХІ століття подібні туристичні організації ніхто не створює. Вони їх створюють  самотужки. Для себе і для своїх читачів. Бо  мандрів прагне їх душа, яка постійно бажає пізнавати нове. І не тільки із книг. Адже краще один раз побачити власними очима, ніж 10 разів про це прочитати. А ідеальний варіант пізнання України і світу - спочатку начитатись, а потім - побачити.
    Перша поїздка, що об'єднала понад два десятки бібліотекарів і читачів Публічної бібліотеки імені Лесі Українки у Клуб любителів подорожей відбулася 20 жовтня за маршрутом Київ - Прилуки - Густинський монастир - Ніжин - Київ.  Маса вражень, відкриттів, емоцій. Хто зареєстрований у мережі Фейсбук, можете переглянути мій власний фотозвіт про цю подорож.
Унікальна і дивовижна Україна! І скільки неймовірних історичних фактів та легенд ми ще не знаємо! Тож перше засідання клубу, що відбудеться 24 листопада, присвячується мандрівкам Україною. Виготовили рекламний плакат, підготували рекламний відеоролик першого засідання, що демонструватиметься у читальній залі бібліотеки та на сайті бібліотеки впродовж трьох тижнів.
    Велику вдячність висловлюю колегам Тетяні Миколаївні Хоменко та Наталії Михайлівні Вахненко за ініціативи та активну діяльність по організації клубу. Колеги київських публічних, долучайтесь і долучайте свої користувачів. Або створюйте клуби у своїх бібліотеках.  "Вместе весело шагать по просторам!"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу