Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

вівторок, 14 лютого 2012 р.

Про європейську публічну класичну

Мої попередні дописи про дозвіллєву діяльність данських і вітчизняних бібліотек коментували прихильники "класичної" бібліотеки. 
Яка вона, класична європейська публічна бібліотека?  Познайомимось?

В бібліотеці ви можете взяти з собою на визначений термін: 
Книги і періодичні видання, в т.ч.книги  великим шрифтом, книги для молоді, для дітей, фотоальбоми, нотні видання і пісенники, музичні твори на CD-ROM - Video CD, Playstation  з USB , MP3-плеєри, Wii (ігрові приставки). 
Скористатися на місці: Газетами. З понеділка по п'ятницю ви можете читати газети  у кав'ярні бібліотеки. З 8.30 до 10, в субботу з 9.30 до 10. Свіжими номерами журналів. Енциклопедіями. Музичними компакт-дисками. Їх можна буде  брати додому лише через 4 місяці після їх виходу появи у фондах бібліотеки.
Знайти інформацію: про діяльність муніципалітету, центральні та регіональні соціальні програми, краєзнавчу інформацію, громадські організації, вечірні школи та курси, місцевий туризм.   
Безоплатне користування бездротовою мережею. Мережа працює з понеділка по неділю з 8 до 22.  Бездротова мережа бібліотеки не може бути використана для пошуку, стягнення та завантаження порнографічних зображень, їх незаконного копіювання і відправки електронною поштою Бібліотека не несе відповідальності за зміст сайтів Інтернету. 
Безоплатно стягнути аудіокниги  Бібліотека пропонує стягнути аудіокниги з Інтернету. Це можна зробити тут www.netlydbog.dk , в електронній бібліотеці аудіокниг. Безоплатно. Термін позики складає 30 днів. Дозволяється завантажувати лише 2 книги на місяць. Для цього потрібно, щоб ви були громадянином муніципалітету, зареєстрованим користувачем бібліотеки і мали власний  PIN-код. 
Безоплатно стягнути фільми.
Бібліотека пропонує жителям муніципалітету cкачувати фільми через веб-сайт www.filmstriben.dk .Для цього потрібно, щоб ви були громадянином муніципалітету, зареєстрованим користувачем бібліотеки і мали власний  PIN-код. Ввійти на сайт і вибрати фільм для перегляду з вашого комп'ютера. Доступ цілодобово. Ми обмежили завантаження двома фільмвми на місяць для одного користувача. 
Безоплатно стягнути електронні книги. E-книги доступні на веб-сайті www.ebogsbibliotek.dk.
Детальніше про електронні книги. Для цього потрібно, щоб ви були громадянином муніципалітету, зареєстрованим користувачем бібліотеки і мали власний  PIN-код. Виможете стягнути 2 електронні книги на місяць.

Бібліотека на Facebook  На сторінці бібліотеки у Facebook можна ознайомитись із щоденними  новинами, корисною інформацією і порадами. Не соромтеся коментувати і добавляти!
Посилання на Facebook . Натисніть кнопку "Like" 
RSS  Ви маєте можливість підписатися на канал RSS бібліотечних новин та іншої інформації  Дізнайтесь більше про RSS. 
Доставка книг
Пропозиція для людей літнього віку, інвалідів та інших осіб, що мають обмеження руху. Доставка здійснюється один раз на на місяць будь-якої середи. Для цього вам потрібно зв'язатися з бібліотекарем.  Для громадян муніципалітету послуга безоплатна. 
Розпродаж книг 
Бібліотека продає  застарілі та зношені книги.    Ціни в межах 5-20 крон.
Кав'ярня
У бібліотечній кав'ярні можна купити гарячі напої. 
Послуга нагадування
Ви можете отримувати повідомлення електронною поштою чи SMS повідомленням про те, що через 3 дні закінчується термін користування матеріалами. Послуга коштує 50 крон на півроку. Тепер ви маєте можливість безоплатно отримувати смс із бібліотеки щоразу, коли має відбутися новий захід. Для цього вам потрібно відправити смс повідомлення на номер 1220.
Ксерокопіювання
Ксерокс бібліотеки можна використовувати в робочий час 
Інтернет
Бібліотека пропонує 9 комп'ютерів з доступом в Інтернет для дорослих та 5 для дітей.  Див. правила, що стосуються використання Інтернету в  бібліотеці  та роздруковування інформації
Lydavis - безоплатний  сервіс для сліпих, слабовидячих та інших  громадян  з вадами зору.  Його надає  данська бібліотека для сліпих. Lydavis  включає матеріали із місцевих газет і оновлюється кожну середу. 
Ігрові приставки
В бібліотеках для дітей  можна грати в Playstation и Wii. 
Факс
Виставкові стенди
У вас є можливість виставляти свої творчі роботи у бібліотеці.

2 коментарі:

  1. "Безоплатне користування бездротовою мережею"
    Провод он и в русском и в украинском провод, а "дрот" - это по-русски проволока.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за лікбез ))) Вживається і так, і так. Загляньте у Вікіпедію. Як на мене "бездротова" звучить краще ))

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу