Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

суботу, 9 липня 2011 р.

Відчути найромантичніші прояви світу книжок


Початок ночі
     Дорога ложка до обіду... Згадала про цей матеріал, що загубився у чернетках, лише зараз, опрацьовуючи інформації ЦБС за півріччя.  Краще пізніше, ніж...  А ще такі акції свідчать про те, що працівники бібліотек намагаються вийти за межі бібліотечних стандартів, впроваджувати щось нове та цікаве.  Ніч у бібліотеці імені Олени Теліги для юнацтва, що у Шевченківському районі столиці проведена уже вдруге.  І саме вона стала родзинкою другого фестивалю молодих видавців і редакторів, що спрямований на покращення комунікації між молодими гравцями книжкового ринку України.
...і закінчення
Сподобалась реклама акції, вичитана звідсиОце так ідея: провести час у сховищі знань, але не вдень, коли за тобою спостерігають суворі бібліотекарки, коли купа сторонніх незнайомих людей, а вночі – коли бібліотека починає жити своїм справжнім, непідконтрольним життям, і коли зберуться однодумці. Цілу ніч відбуватимуться кінопокази, поетичні читання, а якщо хтось захоче спати, то можна влаштуватися у спальнику. Це ніч для відчайдушних інтелектуалів.
Читаєш до ночі улюблені книжки? Вивчаєш при свічках напам’ять конспекти лекцій? Або ж пишеш вірші при місячнім сяйві? Тоді бери спальник – і зроби це веселіше під час акції" Ніч у бібліотеці"! Запрошуємо розділити її з нами у стінах Бібліотеки ім. Олени Теліги і відчути найромантичніші прояви світу книжок.

      Учасники акції  дуже  тішилися  відчуттям свободи у бібліотечному просторі: «Нас туди не просто пустили, нам всіляко сприяли, годували, дозволили порпатися в усіх книжках, дивитися фільми і спілкуватися до четвертої ранку». Ночували між полиць у спальниках. Ніч минула у читанні  книг і їх обговоренні, плануванні майбутнього, приємному спілкуванні.  Концентровану пристрастю атмосферу створювали 12 молодих і талановитих українських поетів: Анастасія Білоусько, Оксана Гаджій, Тарас Єфименко, Павло Коробчук, Олег Коцарев, Вано Крюгер, Дмитро Лазуткін, Олег Романенко, Тарас Малкович, Олексій Панасюк, Юля Стахівська, Ірина Шувалова, Богдан-Олег Горобчук.  Бібліотекарі й надалі готові підтримувати молодих видавців, але зі свого боку зауважили, що наступного року із задоволенням візьмуть участь в роботі форуму, зважаючи на те, що проблеми на кшталт «Вірусне книгорозповсюдження, або Як заразити книгою?» стосуються і бібліотек.
Ось тут відеорепортаж із бібліотечної ночі.
Про ніч у бібліотеці я почула ще у 2009 році, коли львівські колеги вперше провели таку акцію для дітей, що мала назву "Незвичайні пригоди в книжкових світах". З цієї акції розпочався Всеукраїнський тиждень дитячого читання.
У програмі ночі була бібліо-хвиля "Мелодія ночі", година кіномана "Казки на ніч", стрес-досвід "Найстрашніша історія" та експрес-тренінг "Я нічого не боюся". А також веселі конкурси, вікторини, мистецькі хвилини, тести. Упродовж ночі працювали експрес-бістро "Веселі хробаки" та "Старий казан". 
А ви не плануєте щось подібне? Залюбки приєднаюся.

2 коментарі:

  1. Недавно по телевидению видела сюжет о том,как в германии запустили проект "Ночь в театре". На спектакль приходили люди,их укладывали в постели и рассказывали сказки, угощали сладостями. В конце концов,народ засыпал.Вобщем,идея такова,что народ-то пусть спит и удовольствие получает от театра,от библиотеки,от музея,а работникам этих учреждений спать нельзя,надо придумывать все более интересные формы работы,чтобы не потерять посетителя.

    ВідповістиВидалити
  2. Радует, что сегодня многие осознают это. Конечно, к организации таких акций надо приложить много усилий... Но главное желание.

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу