Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

пʼятницю, 9 вересня 2011 р.

Талановитим вхід без черги!

   До вашої уваги - відеофрагмент телепередачі "Близькі околиці - Корчувате" виробництва Київської державної телерадіокомпанії.
     Погодьтеся, краще раз побачити, ніж сто разів почути. Зігріває душу надзвичайно позитивна інформація про бібліотеку,  що  входить до переліку визначних  місць Корчуватого.
Проте, хочу трохи добавити інформації.
    Майже 20 років у цій бібліотеці  діє «Материнська  світлиця». Її експозиції  постійно  поновлюється  вишивками,  зразками  народного  одягу  та  іграшок. Український народний колорит створює стилізація української печі та фрагмент тину, що виготовлені співробітникиами бібліотеки Лідією та Іваном  Шишко. Стіни світлиці прикрашають роботи молодої художниці Анни Заліської-Дернової, виконані у техніці київського декоративного живопису та вишиті рушники читачки бібліотеки Катерини Петренко. Увагу читачів привертають роботи з солоного тіста Лесі та Юлії Тріфонових . Минулого року у бібліотеці експонувалася виставка «Вишивала долю я роками, вишивала серцем і руками» Олени Толканюк - народної майстрині, читачки бібліотеки. До експозиції увійшли 28 вишитих картин, вишитих різними техніками.
Окрема експозиція - реконструкції трипільської кераміки, виконаної майстрами  студії Івана Трачука громадської організації «Коло-Ра».

   «Грінівська вітальня» бібліотеки №15 для дітей, відкриття якої відбулося навесні минулого року, стала культурним осередком для творчої молоді, письменників, поетів, музикантів, художників. Молоді художники з творчого гурту «Знак» Нестор Кисленко та Юрій Редчук запропонували свій мистецький проект, присвячений 130-річчю від дня народження О. Гріна «Заглянувший за горизонт». Велику цікавість відвідувачів викликають експонати музейної експозиції, що включають в себе фотографії, записки Ніни Грін, які передав душенаказник дружини письменника Олександр Верхман. Двічі на місяць «Під червоними вітрилами» збираються київські поети - О. Різник, Л. Теленков; поети з поетичної студії «Мрія» О. Майборода та О. Кондратенко; письменники, вони ж члени редакційної колегії журналу «Радуга», - С. Черепанов, Є. Черняхівський; виконавці авторських пісень - представники «Літературно-музичного салону О. Рубанського» - голова творчого об'єднання Олег Рубанський та учасники І. Труфанова, М. Чернявський, А. Голубицький, Р. Козін та ін.
 
У травні цього року  у Києві проходив міжнародний фестиваль пісні та поезії імені Довлета Келова "Острів-2011". Бібліотека стала одним із співорганізаторів цього фестивалю. І заключний Гала-концерт фестивалю відбувся у бібліотеці.
 

     А на останній фотографії   гостинна, невгамовна і талановита в усьому господиня бібліотеки Алла Дубенюк  виконує пісні у творчому дуеті з Миколою Шошанні.
 Творча атмосфера Грінівської вітальні

    Вас зацікавила бібліотека? Талановитим вхід без черги!

2 коментарі:

  1. Величезна вдячність і повага людям,які започаткували такий чудо-проект на базі маленької дитячої бібліотеки.Цей острівець тепла і творчого запалу є яскравою демонстрацією того, на що здатні дійсно високодуховні, високоінтелектуальні та висококультурні особистості!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую, Оксана. Дійсно, саме тут можна долучитися до того, чого більшості із нас так не вистачає у нашому сучасному меркантильному світі

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу