Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

пʼятницю, 11 березня 2011 р.

З усієї України - до нас на гостини...

   А точніше  - до бібліотек Дарницького району м. Києва.  Приємно вражена заповзятістю колег, які активно включилися в довготривалий інформаційний марафон «Симфонія українського народу», приурочений 20-ій річниці незалежності України.  Його мета - циклом різноманітних творчих акцій розширити уявлення користувачів бібліотек  про Україну,  пробудити пізнавальний інтерес до історії  рідної землі.
   Кожна бібліотека району представляє окрему область України: збирає та узагальнює  інформацію про міста, замки, фортеці, археологічні пам’ятки, садиби й палаци, парки і заповідники та  відомості щодо походження їх назв, готує відеопрезентації областей, бібліографічні покажчики, інформаційні списки літератури, біобібліографічні нариси, туристичні путівники, історико-краєзнавчі нариси. Тільки за 2 місяці цього року  підготовлено та видано 10 різноманітних  інформаційно-бібліографічних видань.
   До заходів залучаються представники земляцтв областей України, з якими бібліотеки району налагодили дружні зв'язки: письменники, актори, вчені, педагоги, лікарі, які народилися в тій чи іншій області,  і не з чуток знають історію і  традиції своєї малої батьківщини.
  На гостинах у бібліотеках  району  уже  побували земляцтва Закарпатської, Одеської, Харківської, Вінницької, Черкаської та Сумської областей.
   Кожне свято області завершується дегустацією традиційних страв краю.
  Цей краєзнавчий проект одержав підтримку районної влади. Схвально відгукуються про нього   школи та інші навчальні заклади. В результаті - активізувалась інформаційно-просвітницька діяльність бібліотек,  збільшилась кількість користувачів, друзів та ділових партнерів. І, звичайно, фонди бібліотек поповнилися подарунками:  книгами  авторів, що були учасниками заходів та  книгами від письменників з областей України. А народознавчі світлиці бібліотек  - кролевецькими рушниками. 
   Необхідно зазначити, що деякі інформаційно-бібліографічні матеріали почали використовувати в своїх заходах інші бібліотеки. До того ж спільна і активна творча робота позитивно впливає на колектив ЦБС, ще більше згуртовує, розвиває та підтримує ініціативу. Попереду ще багато роботи. Колектив ЦБС Дарницького району запрошує всіх бажаючих долучитись до цього краєзнавчого проекту. 
  Про те, як проходили дні земляцтв України у бібліотеках Дарницького району, вам розкажуть світлини заходів.
В своїх блогах про цей проект пишуть і гості заходів Як у Києві, на Дарниці, святкували Вінниччину

1 коментар:

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу