Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

середу, 31 серпня 2016 р.

Бібліотека на службі у поліції

Бібліотека вже давно не лише зібрання книг.
Cлужба поліції зачинає деякі свої дільниці, а заяви від громадян про правопорушення та злочини отримуватиме за допомогою співробітників бібліотеки. 
Поліція Норфолк за півроку має розробити та впровадити проект, а співробітники бібліотеки пройти навчання, щоб допомогати громадянам заповнювати нові онлайн-форми, якщо вони хочуть повідомити поліцію про будь-яку проблему. Однак критики проекту характеризують його як "дуже тривожний", і побоюються, що жертви злочинів можуть відчувати себе некомфортно, розкриваючи їх деталі в громадському місці. Проблема і в зайнятості бібліотекарів іншими обов’язками, що заважатиме їм належним чином обслужити кожного, хто звертається.
Реалізація проекту має розпочатися наприкінці вересня, коли поліція Норфолк  реконструює свій веб-сайт, щоб люди могли заповнювати форми та повідомляти про злочини, нещасні випадки в Інтернеті. Керівники поліції вважають, що ця бібліотечна служба замінить інформаційне бюро, що укомплектоване цивільним персоналом, та зекономить витрати на його утримання. Адже лише 2 % від загального числа зареєстрованих інцидентів, менше, ніж один запит кожні два дні надходять через бюро. Переважно повідомлення надходять на екстренні телефонні номери поліцейської служби та служби НС. Тож представники громадськості, які прибуватимуть в поліцейську дільницю, перенаправлятимуться у місцеву бібліотеку. 
Співробітники бібліотеки також зможуть допомогти клієнтам надіслати онлайн-запити про втрачені та знайдені предмети. Цей пілотний проект є гарним прикладом позитивного партнерства, і більшість представників громадськості і поліції вважають, що цей проект буде природним продовженням шляху розвитку бібліотек як місць допомоги і підтримки людей, надання доступу до дуже широкого спектру суспільних послуг та чекають результатів реалізації проекту з інтересом. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу