Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

середу, 13 листопада 2013 р.

Листопадове засідання Клубу бібліотекарів

Сьогодні, 13 листопада, відбулося чергове засідання міського Клубу бібліотекарів. Хочу віддати належне його очільнику Василю Івановичу Фольварочному. Тематика засідань цього сезону є надзвичайно цікавою і пізнавальною, а головне – дає стимул нашій бібліотечній діяльності. Так і сьогодні ми мали змогу поспілкуватися із надзвичайно харизматичним письменником, секретарем Національної спілки письменників України Сергієм Пантюком. Він презентував проекти, спрямовані на підтримку та розвиток молодих літературних обдарувань, наголосивши на величезну роль бібліотеки як важливої ланки цього процесу.  
З початку цього року стартував  Всеукраїнський поетичний мега-марафон «Віршень – 2013». Ідея цього проекту, за словами його автора – проста:  приходить весна, і має бути дуже багато поезії. Тому було оголошено, що місяця березня немає, а є місяць «Віршень». Він має 37 днів, можна й більше. І дійсно, як показала практика, набагато більше. Проект спрямований на підтримку та популяризацію творчості молодих поетів, котрі вже впевнено ступають на професійну літературну ниву. Пан Сергій координує їхню діяльність, аби в усіх куточках України доволі широка аудиторія поціновувачів рими мала змогу чути їхнє живе поетичне слово. Про «Віршень» у бібліотеці ім. М.Реріха читайте тут. 
До уваги бібліотек, що працюють з юнацтвом. Цього року оголошено конкурс «Стань письменником», що реалізується спільно з КНУ ім. Т.Г. Шевченка Детальніше про конкурс тутВажливо, що переможці конкурсу отримують пільги при вступі до університету.
Це дуже коротко про першу частину засідання, тема якого - «Видатні українці у світових обширах».  Відомий публіцист і громадський діяч, член Національної спілки письменників України, Лауреат премії ім. О.Гончара Віталій Абліцов є дослідником життя та діяльності видатних особистостей світового масштабу - вихідців з України. Чи знаєте ви, що 8 лауреатів Нобелівської премії народилися в Україні, або на етнічних українських землях. Що 4 випускники КНУ ім. Т.Г. Шевченка були претендентами на Нобелівську премію. Ці, та багато інших цікавих досліджень, фактів, імен, були озвучені під час зустрічі з паном Віталієм. Присутні бібліотекарі отримали від автора в дарунок книги.

Найсвіжіші новини літературного життя України отримуйте із сайту http://ualit.org/.

Повідомляю також, що вже завтра, 14 листопада о 17:00  в актовій залі НПУ ім. Драгоманова  (вул. Тургенєвська, 8-14, 2 поверх) відбудеться  Вечір Іронічної Поезії. Запрошуються усі бажаючі.  Деталі тут

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу