Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

пʼятницю, 21 вересня 2012 р.

У книги є стежок багато...- 3

Знайомтесь з наступними проектами підтримки та розвитку читання, надісланими на конкурс "Київ - місто читаючих". Проект центральної бібліотеки ім. П.Г. Тичини Дніпровського району.


Проект "Читай! Мрій! Пізнавай!" бібліотеки ім. К.Симонова Дніпровського району  Бібліотека імені Євгена Кравченка для юнацтва подала на конкурс своє дітище - бібліотечну газету "БібліоСфера". Переглянути її номери ви можете на сайті ЦБС.
"Бібліотека, читач, газета! Відчуй нашу увагу!" : міні-проект
 Зміст міні-проекту: Створення та випуск щоквартальної корпоративної газети "БібліоСФЕРА" для потенційних та дійсних користувачів.
Вступ: Бібліотека ім. Є. Кравченка для юнацтва Централізованої бібліотечної системи Дніпровського району заснована в 1968 році на базі дитячої бібліотеки №15 Дарницького району. В 1976 році постановою Ради Міністрів УРСР бібліотеці присвоєно ім'я українського письменника Є.С. Кравченка.
Бібліотечний фонд - майже ЗО тис. примірників.
Колектив бібліотеки - завідувач О.Б. Арутюнян, бібліотекарі І категорії - М.Г. Нікіфорова та В.М. Хрущова, бібліотекар II категорії - О.Ю. Андресва.
Мотивація: Випуском газети ми хочемо підтримати нашу позитивну репутацію і створити конкурентоспроможну бібліотеку, сформувати попит на книгу, читання, стимулювати потребу відвідування бібліотеки. Збільшити чисельність користувачів бібліотек Дніпровського району.
Мета міні-проекту: Популяризація книги, читання, бібліотеки як інформаційного, дозвіллєвого та освітнього закладу серед мешканців Дніпровського району.
Завдання міні-проекту:
1. Інформування - формування обізнаності та знань про бібліотеки.
2. Вмовляння - поступове, послідовне формування переваги, відповідного сприйняття користувачем образу бібліотеки та книги, переконання користувача відвідати бібліотеку, взяти книгу.
3. Нагадування - підтримка поінформованості, утримання в пам'яті користувача інформації про книгу, бібліотеку, нагадування, де можна знайти заклад.
4. Позиціювання або перепозиціювання важливості бібліотеки та читання.
5. Утримання користувача, лояльного до бібліотеки.
6. Створення «власного обличчя» бібліотеки, що відрізнялося б від образів «конкурентів».
 Оцінка та звітність:  Станом на 01.06.2012р. розроблено та випущено 2 номери щоквартальника "БібліоСФЕРА". Загальна кількість розповсюджених примірників складає понад 200 штук. Газета у вільному доступі в кожній бібліотеці Дніпровського району. Форма реалізації головних завдань міні-проекту, а саме газета, виявилася вкрай актуальною, сучасною. Правильно підібрані теми матеріалів випусків стали доречними та цікавими всім категоріям читачів. Позитивно оцінена наша робота серед користувачів та колег. Колектив бібліотеки ім. Є.С.Кравченка отримав неоціненний досвід та задоволення від роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу