Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

неділю, 27 травня 2012 р.

Нам і не снилось або Ігротека по-данськи

     Бібліотеки іграшок чи ігротеки явище не нове. Про поняття "ігротека", її історію та сьогодення в контексті досягнень вітчизняної педагогіки, а також про ігротеки у бібліотеках ви можете прочитати у російському фаховому виданнi (с.40).
     В Мережі ви також знайдете чимало інформації про ігротеки, що організовуються у бібліотеках. Зокрема, про те, що  кожен бажаючий може погратися у бібліотеці. Але аж ніяк не взяти ігри (іграшки) для домашнього користування.
изображение
Чи не кожна данська бібліотека через свій сайт пропонує   скористатися Леготекою. "Леготека - це місце, де ви можете взять іграшки додому так само, як ви берете книги чи фільми", - повідомляє  бібліотека.  Окрім цього, Леготека - це місце, де ви зможете отримати консультацію з розвитку своєї дитини і її активацію через гру.
     Legeteket надає підтримку сім'ям, які хочуть брати активну участь у розвитку дитини. Legeteket також відкрита для педагогів та інших осіб, котрі працюють з дітьми та підлітками. Консультант Леготеки є кваліфікованим терапевтом, логопедом, педагогом з розвитку навиків руху. До того ж, вона працює в школі для учнів із обмеженнями мови.
 В Леготеці можна отримати консультацію з проблеми, що хвилює,  як у присутності дитини, так і без неї. Або ж абсолютно анонімно. Окрім цього, на електроннну адресу бібліотеки можна надсилати листи з позначкою "Запитай у Леготеки".
Всі іграшки леготеки мають штрих-код, як і книги.
      Приміряла цю послугу на наші українські бібліотеки. Чому б і ні. Знайшли спонсора, закупили ігри та іграшки, - і вперед. От тільки як обліковувати видачу? До якої мови віднести набір різнокольорових кубиків, і до якого виду: книг, періодики чи електронних видань? Це ж також бібліотечні матеріали. Хто б підказав?
      Але повернімося в Данію. На сайті повідомляється, що ігри, асортимент яких представлено ось в цьому розділі сайту,  можна відібрати, замовити по Інтернету та отримати у найближчій до користувача бібліотеці. Співробітники бібліотек завжди готові допомогти з доставкою. 
 Переглянула які ігри пропонують бібліотеки. О, асортимент дуже широкий: починаючи з ігор для найменших (до 50-ти видів), розвиваючих мову, моторику, інтерактивних, в т.ч. пазлів, кульок і т.п.
Перегляньте лишень, скільки ігор пропонується для розвитку математичних здібностей дітей!
А скільки ігор-головоломок! А скільки музичних інструментів, ксилофонів та барабанчиків! Не буду розглядати інші види, досить того, що все це безоплатно! О, королівство!

5 коментарів:

  1. Колись згадував про бібліотеку іграшок, так і не вирішили питання з дезінфекцією забавок. А чим там данці? Хлоркою?=)

    ВідповістиВидалити
  2. Ну чому хлоркою? Є дезрозчини з приємнішим запахом ). Про ці нюанси сайт не повідомляє. Можливо, існує певна інструкція. А можливо покладають цю процедуру на батьків)). Пазли, кубики пластикові, м'яких іграшок у переліку немає. До того ж перед нами ніколи не стояло питання з дезинфекцією книг чи дисків після кожного використання.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Книги, журнали, газети... часто просто не було чим обезпилити, куди там дезінфікувати, тому ніколи і не стояло:(

      Видалити
  3. Від щирого серця прийміть премію Блогскар 2012 від блога Тургеневские девушки

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу