Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

вівторок, 27 вересня 2011 р.

Врятують світ добро і любов

           На конкурс: "Влада - друг бібліотеки"


      «Краса може зробити світ кращим, але врятують його швидше добро і любов», - сказав в інтерв’ю газеті «Факти і коментарі» заступник Голови Верховної Ради України Микола Володимирович Томенко. І це не просто мудра фраза, а тверда життєва позиція представника влади, що кожного дня підтверджується його добрими справами на благо рідної країни.
     У своїй багатогранній діяльності він знаходить час для вирішення багатьох проблем українських бібліотек. Неодноразово на засіданнях сесій Верховної Ради України Микола Томенко домагався прийняття важливих документів з питань діяльності бібліотек України.
     За його підтримки Верховною Радою України прийнято ряд змін до законодавчих та нормативних актів щодо заборони виселення бібліотек з їх приміщень, про відміну тендерних процедур при закупівлі книг для бібліотечних фондів та інші. Запам'ятався виступ Миколи Володимировича на засіданні Комітету з питань культури і духовності, де розглядалося питання розвитку сільських бібліотек як інформаційних і культурних центрів.
     Микола Томенко є автором багатьох книг. Їх презентації проходять у стінах Публічної бібліотеки імені Лесі Українки та інших бібліотек Києва. Для публічних бібліотек Києва ним передані його книги «Історія української Конституції», «Український романтик Микола Гоголь», «Теорія українського кохання», електронні видання "Класика української літератури: Живі голоси" та "Слуханка для української малечі" та інші.
     Микола Володимирович щиро любить Україну, піклується про її культурну спадщину. Протягом останніх років веде низку просвітницьких культурологічних проектів: «Сім чудес України», «Сім природних чудес України», «Сім чудес України: замки, фортеці, палаци» та «Сім туристичних маршрутів України». Він є ініціатором створення проекту «Рідна країна» — культурологічного світоглядного веб-порталу, організатором інших загальнонаціональних акцій. Ці роботи допомагають бібліотекам у популяризації українських народних традицій, відродженні національної культури.
     Ми вдячні Миколі Володимировичу за його подвижницьку діяльність. З його ініціативи реставровано пам’ятник Лесі Українці на її могилі на Байковому кладовищі. За його підтримки Публічною бібліотекою імені Лесі Українки видано бібліографічний покажчик «Ні! Я жива, я буду вічно жити…» (до 140-річчя від дня народження Лесі Українки).
Нам дуже приємно, що Микола Володимирович, займаючи високу посаду заступника Голови Верховної Ради України, є таким близьким і таким «своїм» для бібліотечної громади міста.
                                            Колектив Публічної бібліотеки імені Лесі Українки

6 коментарів:

  1. Микола Томенко дійсно один з небагатьох сучасних політиків, який щиро переймається проблемами культури, в тому числі і бібліотек, що для нас надзвичайно приємно. На жаль, у нас на перифірії немає видань, про які йдеться в статті, а нам би хотілося з ними познайомитися. Дуже добре, що Ви згадали про цю цікаву і неординарну особистість. Ми підтримуємо Ваш вибір.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо, колеги :). Але Миколою Володимировичем зроблено багато і для того, щоб і "Слуханка..." і "Живі голоси" могли використовувати усі, в кого є доступ до Інтернет. Послухати ці твори, і ще багато інших ви можете в розділі Аудіопроекти на його порталі "Рідна країна"

    ВідповістиВидалити
  3. И за вашего протеже "болеть" буду. :) Я вообще за всех политиков, которым близки проблемы библиотек! Хорошо, что такие личности иногда ещё встречаются. Иначе, просто - беда...

    ВідповістиВидалити
  4. Спасибо VolNa :) Да, "ще не вмерли України ні слава, ні воля!"

    ВідповістиВидалити
  5. Ум и харизма, человечность. Только так могу охарактеризовать этого человека. Много ли таких среди представителей власти? Единицы (.

    ВідповістиВидалити
  6. З радістю повідомляю, що есе про Миколу Володимировича перемогло у номінації «Лідер підтримки библіотек», посадовець національного рівня законодавчої гілки влади. Дякуємо усім за підтримку!

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу