Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

четвер, 21 липня 2011 р.

Зазирнути у майбутнє...

...очима провидців пропонує своїм читачам  бібліотека ім. М. Костомарова ЦБС Шевченківського району. А  я пропоную використовувати досвід колег, які наполегливо прагнуть бути цікавими своїм користувачам  навіть   в  умовах майже повної відсутності нових надходжень до фондів.
     
     Безліч пророків, провидців в усі віки прогнозували як буде жити людство, країни, Всесвіт. Інколи прогнози  збувалися, інколи - ні. Єдиний спосіб перевірити чи збудуться пророцтва - побачити все на власні очі.  До сонму провидців відносяться  і письменники-фантасти. Проте, якщо розібратися, вони, як і вчені, не пророчать – вони просто мріють. Мрії мають здатність збуватися, адже завжди знаходяться сміливці, які здійснюють чужі мрії.
    Виставку «Блиск і убогість пророцтв» відкриває  література про біблійні пророцтва, виникнення теорії Апокаліпсису, пророцтва Нострадамуса та В. Немчина та ін. А далі йдуть літературні прогнози ХХ століття, як от: «Жуль Верн передбачав в романах…»  і  «збулося…». 
     Окремо виділені "Трансплантологія» – М. Бєляєв і М. Булгаков та «Космічні прогнози» - С.Лем, А. Кларк, І. Єфремов та ін. Завершує виставку розділ «Що майбутнє нам готує». Тут представлені твори: Гора Видала, Р. Хайнлайна, Д. Холдемана, А. Стругацького, Орвелла та ін.

4 коментарі:

  1. Так, "Блиск і убогість пророцтв" звучить не гірше. Мабуть, є якась причина, якщо було прийняте таке рішення оформлення виставки.

    ВідповістиВидалити
  2. А с каких это пор русский стал "іноземною мовою"?

    ВідповістиВидалити
  3. Для одних громадян України російська мова іноземна, для інших громадян України є рідною. Тут не варто сперечатися. Але бібліотеки мають сприяти "розвитку і розширенню сфери функціонування української мови, виховання шанобливого ставлення до неї, формування патріотизму у громадян України". (звідси) Отже, це серйозне зауваження.
    Метою допису було акцентувати увагу на тематичних аспектах книжкових виставок, що мають високу ефективність

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу