Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

середу, 29 грудня 2010 р.

Рік Кролика - це не тільки...


     Якщо переглянути минулі роки Кроля, то вони були різними для української історії.
     Попередній 1999-ий рік Кроля  був  нещасливим для Югославії (війна) і Росії (теракти). У 1939-ому потерпала Польща (початок Другої світової війни). Для українців у 1939-ому здійснилася одвічна мрія  про об’єднання, але з другого боку, на західноукраїнських землях було розгорнуто такий же терор, як на Наддніпрянській Україні у 1937 році.
    Трохи глибше  в історію - у 1711-ому Петро І зазнав ганебної поразки під час Прутського походу, потрапив у полон, і його викуповувала у турків дружина.
1831 року зазнало поразки польське повстання під гаслом “За нашу і вашу свободу”, якому співчували українські демократи, але не українські селяни Правобережжя, де поляки позакривали навіть недільні українські школи.
   Але прослідковується головна тенденція: саме в рік Кроля  народжувалися великі актори, історики, чиї дослідження лягли у фундамент незалежницької ідеології, та великі провідники української нації.
   1819 року народився Пантелеймон Куліш, чиє значення для формування державницького світогляду українців важко переоцінити; 1855-го — Дмитро Яворницький, чиї історичні дослідження стали фундаментом для храму Української ідеї; у 1879 році народився Симон Петлюра, котрий стає символом цілої епохи визвольних змагань; а щоб було кому пронести далі їх прапор, 1891 року на світ з’являється Євген Коновалець.
    Будемо сподіватися, що артистичний, шляхетний, обережний, плодючий Кролик виховає нам нових  Кулішів і Яворницьких, а Сталінів і Троцьких не народжуватиме.
   А ще в рік Кроля народилися  Епікур, А. Ейнштейн, Р. Оуен, У. Гарріман, І. Курчатов, С. Вавилов, К.Симонов, Ю.Фучик, Л. Керролл, Фідель Кастро,  Марія Кюрі, Пітер Фонда, Стінг, Уїтні Х'юстон, Єва Перон....
      Новий 2011 рік Кролика безсумнівно принесе багато успіху і щастя. Кіт (Кролик) завжди падає на чотири лапи - йому завжди щастить! Він щасливчик! Кожен день нового року Кролика стає символом змін в особистісному і психологічному аспекті. (Буду аналізувати, як поволі до мене повертатиметься оптимізм). Любов! Ось те, що буде найважливішим у новому 2011 році. Любов буде скрізь, ви будете відчувати її від рідних, від користувачів бібліотеки, від перехожих на вулиці.  Усе пояснюється дуже просто: за китайським (східним) календарем - рік розпочнеться 14 лютого, а це День усіх закоханих! Подивіться навколо і полюбіть ближнього - саме це буде основним лейтмотивом нового 2011 року! 
     Якщо ви народилися в рік Кози, Коня (особливо "Вогняного Коня, Собаки, Бика або Дракона - то цей рік буде особливо вдалим для вас. Використовуйте момент! Пишіть проект і вигравайте грант у "Бібліомоста", не забуваючи про конкурс від УБА "Бібліотека року"!  Складніше доведеться тим, хто народився в рік Тигра, Півня або Мавпи. Цей рік вимагатиме від вас зібраності і напруження задля досягнення мети і збереження здобутого. Для інших "тварин східного календаря" 2011 рік Кролика обіцяє бути нейтральним. 
    Що ще цікавого чекати від нового року? Відомі астрологи обіцяють, що цей рік буде торжеством справедливості. Той, хто незаконно заволодів чужим майном, в цей рік запросто може втратити його. Це стосується бібліотечних рейдерів! Криза, швидше за все, наступного року ще буде мучити нас у своїх обіймах. Серйозне полегшення наступить наприкінці року. Отже, шановні колеги, готуйте полиці для нових книжок і по 6 метрів квадратних для кожного нового  інтернет-місця.
Найкраще нас очікує у сімейних справах. Кіт (Кролик) -  тварина
сімейна, м'яка, створює  затишок. Ось саме тому чекайте в новому році, що в родині у вас все буде гаразд, а якщо  тільки мрієте завести сім'ю, то цей рік - хороший час для такого починання! 
Гороскоп прогноз для всіх знаків на 2011 рік Кролика (Кота. Зайця) 
Що готує прийдешній 2011 людині зі знаком - ЩурЩур буде задоволений своєю роботою. У нього вийде зробити все нереальне.
Бик занадто серйозна натура і не любить суєти. Бик завжди тягне ковдру лише на себе, що робить його ненадійним супутником. Бикові необхідно вміти розбиратися в собі, зі своїм внутрішнім «я», тоді буде легше і в колективі, і у родині.
Кроликові має бути найкраще
. Для нього це рік успіху, спокою і втіхи. Нарешті, всмак, зможе повалятися біля грубки і погрітися. Але Кролику варто в наступному 2011 році
поїхати у відпустку, щоб набратися сил перед наступним роком. 
Дракону (отже, мені!) буде сприятливий 2011 рік. Дракони обожнюють блищати на будь-якому терені, а рік Кролика дозволить це зробити в повну силу. Дракон буде яскравий і сліпучий, а найголовніше - щасливий! Він зможе подолати всі перешкоди у 2011 році і стати переможцем (нарешті, я завершу роботу над реалізацією дослідження (від "Бібліомосту"), навчуся робити відеоролики і ...все, що заплановано...і  буду щаслива!).
Змія, мудра і прозорлива, буде успішною у наступному році. Вона  зможе побачити свою долю на десять кроків вперед. Їй пощастить у коханні.
Для Коня  наступний рік також вдалий. Трудівник Кінь матиме кар'єрне зростання та шалене кохання.
 

Кізка теж має радіти пророцтвам зірок. Якщо розумно підходитиме до вирішення наболілих питань, то матиме непоганий результат: будуть цінувати і запрошувати в гості. Але варто звернути увагу на здоров'я, особливо під час епідемії грипу.
Півник
не стане кудись рватися і підкорювати якісь невідомі країни чи вершини. Півень ще чекає. 

Собаці в рік Кролика (Кота) випала доля відпочивати. Для неї це рік миру і благополуччя, тож скористайтеся цим, щоб знайти свою другу половинку і оформити офіційні стосунки. 
Для людини - Тигра 2011 стане на рідкість вдалим саме в кар'єрі. Хвороби теж будуть обходити Тигра стороною. У родині пануватиме мир і благополуччя. Тигр задоволений.
 Мавпа буде успішною.  Успіху вона доб'ється будь-якою ціною.  У Мавпи будуть чудово йти справи. Для людини - Кабана наступаючий рік  буде не надто веселим, її постійно хтось «хоче вкусити». Кабанчику слід оберігати свої рум'яні боки і сподіватися на краще.
 
 У чому зустрічати рік Кролика? Необхідно продумати вбрання, що буде відповідати кольорам Кролика. Найбільш відомий білий кролик із червоними або синіми очима, але є також чорні, коричневі, сині або блакитні, чорно-бурі, сріблясті і жовті кролики. Якщо у вас немає маскарадного костюма кролика чи кота, найкраще вбратися в одяг з льону, бавовни, вовни світлих пастельних тонів, хоча допустимі також жовтий, коричневий, сріблястий, бежевий, блакитний і помаранчевий. А краще всього вбратися в костюм зайця чи кота. Можете власноруч виготовити паперові  вушка для кожного гостя, як на фото попереднього допису.
 
Що має бути   на святковому столі при зустрічі 2011 року Кролика? 

На святковому столі обов'язково повинні бути яблука і просо. Не слід подавати на стіл ніякої заячини або кролятини, щоб не будити в Зайці  Тигра! Взагалі, краще віддати перевагу стравам вегетаріанським. Побільше усякого зілля, особливо травички - зеленої цибулі, кропу, петрушки, салату.
Прикрашаємо помешкання 
Так як стихія 2011 року - Метал, розставте по квартирі металеві прикраси (наприклад, металеві вази або підставки для свічок) і використовуйте красиві металеві столові прибори. Не забудьте придбати фігурки із символом 2011 року і подарувати їх близьким. Залиште фігурку і собі, поставте її на полицю або прикріпіть до холодильника, щоб догодити Кролику. Разом з новорічними подарунками під ялинку варто покласти пучок моркви, щоб потішити символ 2011 року. А під бій годинника, загадавши заповітне бажання, можна і понявчати (адже за деякими версіями китайського гороскопу це рік Кота).
 
Що подарувати на рік Кролика?

 Згідно зі східним календарем, 2011 рік - рік металевого Білого Кролика (Кота). Основними рисами характеру кролика є плодючість потомства, швидка реакція, висока швидкість і кмітливість і, звичайно, його вегетаріанство. Цей рік несе в собі затишок, гостинність та тепло. А тому й основними методами успішних досягнень у 2011 році будуть любов і дипломатія без агресії (О, це саме мої методи!). Кролик обожнює сувеніри. А тому на цей Новий рік у подарунок готують різні сувенірчики із зображенням символу року, наприклад: порцелянову статуеточку кролика або кошеня у шапочці Діда Мороза, чашку із зображенням символу року,  цікаві брелочки на ключі або мобільний телефон (брелоки можуть бути і музичні). Символ року у вигляді брелка буде служити оберегом чи талісманом на весь 2011 рік. Для тепла і затишку можна подарувати м'які домашні капці, з кролячими вушками або котячими вусами. Кролик, як відомо, вегетаріанець. З огляду на це, і те, що на святковому столі має бути багато овочевих салатів, можна подарувати (якщо, звичайно, це буде до місця) оригінально-гумористичний подарунок у вигляді пучечка моркви, перев'язаного стрічкою або новорічним дощиком. Красиво прикрашений качан капусти в цьому контексті теж буде актуальним подарунком. Можна також подарувати замість традиційних квітів букет із зелені - петрушки, кропу і т.п. Щоб не образити іншого символу року (кота), можна приготувати простий салат, той же олів'є, викласти його на блюдо і прикрасити мишками. Милих і забавних мишок можна зробити з варених яєць. Технологію їх приготування можна без проблем знайти в Інтернеті. Якщо подарунок робиться малюкам, то можна подарувати шапочки із зображенням тварин і дитячі столові прилади з кроликом чи кошеням.
Готуйтесь, святкуйте і очікуйте новорічної казки. З Новим 2011 роком! 

Фото з сайту http://pixeldesign.com.ua/cliparts/raster-cliparts/9599-stock-photos-chitayushhij-krolik-reading-rabbit.html
Використано матеріали  http://www.prosvita.poltava.ua/?p=972

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу