Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

четвер, 24 грудня 2015 р.

Свіча горить!

Улюблений письменник багатьох наших читачів Володимир Шовкошитний сьогодні на урочистому відкритті за новою адресою бібліотеки №156, що у Дарницькому районі (за декілька хвилин ходьби від ст. метро «Вирлиця»), сказав: «Можна сидіти в темряві і кричати: темрява!темрява!..., а можна просто запалити свічу».
Останніми роками свічі, вогники культури в багатьох напівпорожніх селах України згасають, як і ліхтарі на їх вулицях. І тому можна лише порадіти за державницьку позицію Дарницької районної влади, яка забезпечила новою оселею бібліотеку, що займала приміщення дитячого садочка та змушена була поступитися ним малечі.
Перевозити бібліотеку з майже 60-тисячним фондом не легко. Не просто розмістити фонд, розкрити його, виділити зони, навести чистоту, створити затишок...
Все позаду, і сьогодні бібліотека урочисто відкрилася для відвідувачів. Поруч - середня школа, а довкола – величезний житловий масив.
У директора ЦБС Оксани Головатої  та завідувачки бібліотекою Ірини Братікової у мріях – зробити капітальний ремонт, розширити зали  шляхом об'єднання, організувати комп’ютерні місця з доступом до Інтернету для користувачів. Звичайно, якщо буде фінансування на ці роботи. Силами працівників уже створено народознавчу кімнату та кімнату ділової літератури.
Валентина Бердник та Раїса Руденко
В планах колективу – домогтися  присвоєння бібліотеці імені одного з "останніх могікан" української літератури ХХ століття, правозахисника і просвітителя Миколи Даниловича Руденка.
Його дружина пані Раїса та дружина Олеся Бердника пані Валентина сьогодні також були на урочистому відкритті бібліотеки.
Побажав бібліотеці довголіття, розквіту та читачів український поет та перекладач П.П. Засенко, працівники центральних міських бібліотек та, звичайно, користувачі.
Завітав на свято і Дід Мороз із Снігуронькою, з подарунком та святковим тортом у вигляді книги.
Многая літа на новому місці, Бібліотеко!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу