Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

понеділок, 26 серпня 2013 р.

Шукати спонсора нам варто, щоб подарував KidSmartа

KidSmart  - це комп'ютер, адаптований для використання дітьми 3-6-ти років. Цілком звичайний комп'ютер з безпечним для зору дисплеєм в суцільному пластиковому корпусі - цей пластик пройшов всю належну сертифікацію для того, щоб його можна було використовувати в дитячих дошкільних установах (крім того, такий корпус захищає сам комп'ютер від "невірних кроків" з боку дітей). В принципі, для тієї навчальної програми, що встановлена ​​на KidSmart PC, вистачає однієї  миші; втім, клавіатура теж є, причому самого звичайного QWERTY-формату. 
Забезпечення бібліотек такою технікою є наразі важливим проектом, що реалізується данською агенцією культури та медіа. Адже це дає бібліотекарям нові можливості для ІТ-навчання найменших користувачів бібліотек, для вирішення проблем, пов'язаних із навчанням дітей читати, рахувати, розуміти символи і явища природи, а отже, сприяє соціальній взаємодії, соціальній інтеграції та розвитку інформаційної грамотності дітей.
Проект створено не лише для задоволення освітньої мети, але й для залучення  до проекту співробітників та батьків, покращання їх навичок спілкування з дітьми, пошуку якісних програм для дітей у бібліотеках.  
Агенція з культури та медіа на початку 2013 року отримала від 63-х бібліотек заявки на 143 комп'ютери. Першочергово забезпечувались бібліотеки віддалених населених пунктів Данії та бібліотеки, що обслуговують дітей неблагополучних районів. Перші 36 бібліотек уже отримали КідСмарти.
Паралельно, забезпечуються КідСмартами і дитячі садочки. Планується співпраця бібліотек, що є координаторами проекту, і дошкільнизх закладів для розвитку ранньої медіаграмотності дітей. Особливо, для  виховання і соціалізації дітей, які приїжджають з інших країн, і дітей з обмеженими фізичними можливостями або нездатністю до навчання. Головне, діти  грають разом, незалежно від їх етнічного походження.
До речі, декілька років тому з'явилося  повідомлення про те, що аналогічний проект реалізовуватиметься у Росії. Але лише у дитячих садочках.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу