Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

пʼятницю, 20 травня 2011 р.

Повна віртуалізація!

    Нарешті усі публічні бібліотеки Києва віртуалізовані: три центральні міські бібліотеки та усі 10 ЦБС міста Києва мають свої сайти.  Перегляньте у правій панелі блогу. Погодьтеся, вони дуже різні. У деяких головну сторінку прикрашає фото директора ЦБС із привітанням, в інших - колонка зі сканами найновіших і найзапитуваніших читачами книг. У деяких ЦБС сайти багаторівневі, в інших - простої  структури. У кожного сайту - свої естетичні критерії.
    Про те, яким має бути успішний бібліотечний веб-сайт, є багато інформації. Але у будь-якому випадку слід пам'ятати, що сайт створюється не для бібліотекарів, а для користувачів. Чудово, якщо бібліотека  запрошує долучитися до створення   її сайту  тих, хто цим сайтом найчастіше буде користуватися (молодіжна бібліотека для цього використала сторінку Вконтакте).
Але немає межі досконалості й у вже діючого сайту. Адже зі сторінки будь-якого сайту можна звернутись до користувачів з проханням надіслати пропозиції для його удосконалення.
     Підходить до завершення один з найкартатіших моїх робочих тижнів: у понеділок - потоп, у вівторок - тренінг, у середу готувала виступ перед колегами Росії та відвідала  комітетські слухання на тему «Розвиток сільських бібліотек як інформаційних та культурних центрів» ( ці слухання особисто в мене залишили на душі осад,  до того ж розбився об бруківку біля Верховної Ради  цифровий фотоапарат, вислизнувши з рук). Сьогодні -  найприємніший день тижня:  відвідала ЦБС Оболонського району з нагоди відкриття у бібліотеці ім. Анни Ахматової меморіальної кімнати видатної поетеси. На цю подію були запрошені колеги з Москви, з ЦБС "Кунцево",  де також є бібліотека імені Анни Ахматової. Чудова організація заходу, дружелюбна атмосфера, взаємообмін досвідом і повне взаєморозуміння. Детальніше про цю подію трохи пізніше.
    Ще одним приємним сюрпризом цього дня було повідомлення від колег Солом'янського району про те,  що проект створення веб-сайту ЦБС реалізовано. Ось він, познайомтесь. Ще потребує доопрацювання, але вцілому справляє приємне враження. 

1 коментар:

  1. Все сайты сил не хватило пройти, но часть просмотрела. У молодежной библиотеки очень понравился.

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу