Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

пʼятницю, 24 вересня 2010 р.

Про рідер або інтеррогатор та надсучасну бібліотеку

     Не лякайтесь цієї термінології, а звикайте до неї. І плекайте надію, що і у нас колись буде таке диво. RFID (англ. Radio Frequency IDentification, радіочастотна ідентифікація) — метод автоматичної ідентифікації документів, коли посередництвом радіосигналу зчитуються чи записуються дані, що зберігаються в так званих транспондерах, або RFID-мітках (RFID-тегах). Зчитувач називається рідер або інтеррогатор. Тобто, берете рідер і робите перевірку фонду або оперативненько знаходите на полицях необхідне видання. Звичайно, що впровадженню такої технології передує велика підготовча робота . 
     Такий пристрій я вперше побачила у публічній бібліотеці м. Ольборг (Данія). Та виявляється, що таке обладнання використовують і українські бібліотеки. Правда, не публічні.
     Наукова бібліотека Української академії банківської справи (м. Суми) - надсучасна бібліотека, відкрита у новозбудованому приміщенні наприкінці 2009 року. Бібліотеку побудували за півтора року за  кошти в розмірі 100 млн грн, що виділені Нацбанком.
     Штат бібліотеки - 20 працівників. Автоматизованих робочих місць - 140 АРМів. Вражають  масштаби бібліотеки та рівень автоматизації.  Кількість користувачів (за єдиною реєстрацією на початок 2010 року)  - 3268. Звичайно, це студенти та викладачі. Зацікавились? Тоді подивіться

2 коментарі:

  1. У ЦБС Дніпровського району відбувся конкурс професійної майстерності. 1-е завдання конкурсу "Моя бібліотека..." (презентація бібліотеки, підготовлена заздалегідь). 2-е -за 5 хв. презентувати книгу, вибрану з мішка навмання. І 3-є - достойно вийти з конфліктних або складних ситуацій, що трапляються на обслуговуванні. До проведення конкурсу були залучені представники райдержадміністрації і депутати. Переможці отримали цінні подарунки. Було класно! Вийду на роботу - створю ще один веб-альбомчик.

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу