Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

понеділок, 9 січня 2012 р.

Щоб впізнавали та пам'ятали

     План роботи на наступний рік колеги із Деснянського району принесли у відділ в пакеті з логотипом ЦБС, а до нього в додачу ще й  такий же блокнот із ручкою. Звісно, що і план з логотипом. 
   Логотип  забезпечує бібліотеці і бібліотечним матеріалам впізнаваність. І, звичайно, полегшує роботу методисту в період підведення підсумків за рік.
       Логотип  для своєї бібліотеки можуть розробити як самі працівники (якщо знайдуться серед них такі копірайтери), так і за допомоги спеціалістів, (на прикладі київської молодіжної бібліотеки "Молода гвардія").
На фото ліворуч  ви побачите ще й  значок із сердечком, на якому написано "Друзі бібліотеки".  Не складно догадатися, яке призначення він має. 
На фото праворуч - плоскі рекламні магніти. Верхній мені люб'язно вручили данські бібліотекарі з передмістя Орхуса Віби (на ньомку - режим роботи бібліотеки та адреса веб-сайту), а нижній - колеги з Деснянського району.  Рекламні магніти  виконують, передусім, функцію нагадування, або спонукальну дію. Кожного дня знаходячись в полі зору його власника (зазвичай магнітики прикріпляють до холодильників), вони можуть нагадати про бібліотеку: чи про закінчення терміну користування книгами, чи про якусь бібліотечну послугу. Подумалось, що добре було б виготовити на таких магнітах рекламу київських бібліотечних клубів, до прикладу: "Зустрінемось "У середу о 15-ій" в бібліотеці ім. М. Достоєвського", "Кожен третій вівторок місяця "Радість" чекає на тебе у бібліотеці ім. М. Стельмаха". Або Інтернет-центру бібліотеки: "А у бібліотеці Інтернет безкоштовний!" (+ адреса бібліотеки і її сайту та контактна інформація).
Плоский магніт виготовляється із магнітного вінілу, на який наноситься заламіноване повнокольорове зображення, надруковане на папері.  
1. магнітна стрічка
2. зображення
3. ламінат
 Для виготовленння використовується цифровий або офсетний друк в залежності від  накладу.  Найменший розмір магнітиків - 20 см.кв. Підприємств, що надають ці послуги, багато. Складніше із фінансуванням. Але, судячи з досвіду колег, все це можна вирішити.   

1 коментар:

  1. ЗдОрово, имиджевый ход!
    Ольга, вот что значит методист методиста видит издалека, у нас еще и мысли сходятся - у меня пост перекликается с твоим - годовые планы... :)))

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу