Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

неділю, 27 березня 2011 р.

Проект "Відкриваємо Україну"

Переконувати у важливості проектної діяльності бібліотек я не буду. Тема не нова. Лишень дам посилання на гарний посібничок з проектної діяльності бібліотек, підготовлений арзамаськими колегами та на  консультацію з технології розробки проекту.
Проекти бувають різні в залежності від мети, яку вони переслідують. Внутрішніми є проекти: з формування та експлуатації електронних ресурсів, комплектування фонду особливо цінними виданнями, зі збереження бібліотечних фондів,  з підвищення кваліфікації, підготовки та перепідготовки бібліотечних кадрів,  з розвитку видавничої та інших видів діяльності бібліотек, ін. Зовнішні (соціально-культурні) проекти спрямовані на: роботу з соціально-незахищеними групами населення, людьми з обмеженими фізичними можливостями, бібліотечну роботу з дітьми та підлітками, краєзнавчої, екологічної спрямованості, ін.
  Нещодавно я представляла краєзнавчий проект ЦБС Дарницького району, що приурочений до 20-ої річниці незалежності України.
   Сьогодні представлю проект "Відкриваємо Україну",  що уже рік  реалізується колективом ЦБС Деснянського району м. Києва. Проект розраховано на три роки. Кожен рік присвячено окремому регіонові України: рік перший (2010) –  західній Україні; рік другий (2011) – центру та півночі, рік третій (2012) –   Криму  та східним областям України.
  Нижче представлена презентація підсумків першого року реалізації проекту.

1 коментар:

  1. В державах в яких культура і бібліотеки не на останньому місці під реалізацію проектів дають додатково кошти, а в нас проекти на ентузіазмі.Хоча треба зауважити, що вони таки активізують роботу, вона проходить у комплексі. Ну і результат можна побачити.Молодці, що аналізують зроблене

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу