Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

вівторок, 29 жовтня 2013 р.

Коли бібліотека залишається без світла

Те, що для бібліотек європейських країн є дикістю, для наших входить у норму. І ми намагаємось якось призвичаїтися до цих умов. Пам'ятаю, на Ярмарку бібліотечних ідей, що відбувся у вересні цього року, одна колега запитала поважних гостей - представників бібліотек Польщі, Латвії та Литви, чи буває таке, що бібліотеки їх країн відключають від світла, Інтернет чи телефонного зв'язку. Відповідь була однозначно негативною, бо послуги бібліотек є обов'язковими соціальними послугами, що гарантуються державою. 
 Проте, така стабільність нашим закордонним колегам очевидно набридає :), коли у мережі Facebook  бібліотека Ольборга (Данія) запропонувала своїм відвідувачам провести у бібліотеці день без комп'ютерів, ігрових автоматів, без світла, без музики. Але весело: з настільними іграми, читанням вголос (під ліхтарик), настільним футболом, інше. Непогана ідея для днів, коли вітчизняні бібліотеки відключають за борг від Інтернету чи від світла!


Поділюся з вами ще однією ідеєю уже від бібліотеки Хйоррінга. Нам це за дикість, а для них вже норма? Очевидно, що ми таким чином можемо висловити або своє обурення, або налякати духа тиші, що панує у переважній більшості наших бібліотек у дні без світла. Не рекомендується до перегляду консервативним бібліотекарям старшого покоління у зв'язку з можливим причиненням шкоди їх нервовій системі :).
  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу