Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

суботу, 14 січня 2012 р.

Ми стоїмо на голові для вас!

Саме так називається перший розділ в блоці навігації по сайту бібліотеки Ольборгу (Данія).
В ньому повідомляється, що   бібліотека має багато можливостей, якими можна скористатися безоплатно як у бібліотеці так і вдома. "Ми стоїмо на голові для вас цілий рік, щоб дати вам хороший досвід, коли ви відвідуєте бібліотеку".
 Декількома фото, зробленими у цій бібліотеці, я з вами поділюся.



 
 У вересні 2011 року бібліотека ввела нову послугу для мешканців міста "Відчинена бібліотека".
 Завдяки новим технологіям, місцеві жителі зможуть відвідувати бібліотеку 84 години на тиждень, з яких тільки 29 годин бібліотека з персоналом, решта часу -"безпілотна".
На сайті повідомляється:"Щоб отримати доступ до бібліотеки у час, коли відсутній персонал, ви маєте бути зареєстрованим користувачем публічної бібліотеки і жителем муніципалітету.
  З 9 до 21 години, у  час, коли бібліотека зачинена, ви  зможете  відвідати її і скористатися бібліотечними послугами  за допомоги своєї медичної карти і  PIN-коду,  розблокувавши двері".
 "Безпілотний" час користування - чудовий сервіс для місцевих жителів", - переконані працівники бібліотеки.  Досвід інших "відчинених бібліотек"  країни показує, що кредитування книг різко зростає. 
З PIN-кодом користувачі також мають доступ до цифрових послуг бібліотеки, що включають: 
www.jammerbugtbibliotekerne.dk -   доступ до електронної бази бібліотеки з можливістю  резервування, контролю за дотриманням терміну повернення матеріалів та продовження терміну користування.
www.bibzoom.dk -  доступ до завантаження та прослуховування мільйонного потоку пісень
www.netlydbog.dk -   доступ  аудіокниг (щомісяця - 5 нових і цікавих)
www.filmstriben.dk -  доступ до фільмів ( можливість переглянути  до 5-ти нових фільмів на місяць прямо на вашому домашньому комп'ютері)
Інші цікаві пропозиції бібліотеки:
www.pallesgavebod.dk - якісні послуги для дітей
www.kulturkalenderjammerbugt.dk - календар культури (дуже багато інших пропозицій від закладів культури і освіти муніципалітету)

З огляду на наші вітчизняні бібліотечні сайти важко уявити, що перший розділ меню сайту  може бути названо подібним чином "Ми стоїмо на голові для вас". Хоча дійсно, ми сьогодні стоїмо на голові, щоб втримати читачів в умовах хронічної відсутності коштів на комплектування. Деякі сайти ЦБС, на мою думку, понад міри офіційні.  На сайті бібліотеки Ольборгу у цьому розділі піктограмками рекламується широкий спектр послуг бібліотеки. 

10 коментарів:

  1. Фантастика!!! Это ж какая сознательность у жителей Дании, что их можно в библиотеку без персонала пускать?!
    Нет, это не может быть в Дании (вообщем то, совсем недалеко от нас...). Это на другой планете!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Действительно, поражает многое: идеальная чистота улиц, множество оставленных на время велосипедов под домами и магазинами, за которыми никто не присматривает, повсеместный комфорт и уют. Дело в том, что при записи в библиотеку читатель предоставляет медицинскую карту. По ее номеру библиотеки заходят в муниципальную базу персональных данных жителей, скачивают всю информацию о пользователе (для статистики.Эта информация через некоторое время стирается). Читателю выдается электронный читательский билет и пин-код к нему(как у нас карточка для банкомата). Именно при помощи этого билета можно открыть библиотеку в нужное для читателя время. Читательский билет, он же и ключ к двери библиотеки. Таким образом идентифицируются посетители библиотеки при отсутствии персонала. Пользуются этой услугой те читатели, кто не успел забрать зарезервированную литературу, те, кому срочно надо вернуть книги, встретиться с друзьями (лучшее место для встреч).

    ВідповістиВидалити
  3. Разумно все устроено.
    Но меня поразили не технические возможности, а межчеловеческие отношения, уровень доверительности, сознательности людей. Значит, не бояться ни краж, ни актов вандализма... Это ж... коммунизм!!! Который мы так долго строили...

    ВідповістиВидалити
  4. Вот-вот. Коммунизм в...королевстве )

    ВідповістиВидалити
  5. А звідки саме гасло стоїмо на голові? У значенні - привертаємо Вашу увагу, чи ще є якісь ідеї?..

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Саме так, ми вам пропонуємо усі можливі послуги для освіти, натхнення, ідей. Я трішечки "допостила", щоб було зрозуміліше.

      Видалити
  6. Мне кажется, и "привлекаем ваше внимание", и "делаем для вас почти невозможное, нечто необычное", и вообще, "мы для вас - все что хотите! даже на голову можем встать!" :)))

    ВідповістиВидалити
  7. На голові ми давно стоїм для наших відвідувачів. А ось відчинені двері -для наших не скоро відчиняться. менталітет не той...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. То Європа, а ми лише туди прагнемо ( Мудрі радять починати з себе ))

      Видалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу