Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

середу, 14 листопада 2018 р.

Будинок для потреб бібліотек

Хто там каже, що бібліотеки відживають своє? В Норвегії, щоб ви знали, нещодавно відкрився Будинок бібліотек,  в Альф Беркесі, що на схід від Осло.
У візитівці сайту Будинку бібліотек повідомляється, що його персонал,  а саме - бібліотекарі, розробники систем, літературознавці, дизайнери інтер'єрів, спеціалісти логістики, працівники транспорту, вчені, брокери, персонал з обслуговування клієнтів, викладачі, менеджери і продавці, - має унікальні навички для досягнення головної для усіх мети -  отримання знань впродовж життя.  
Має у своїй структурі 5 секторів.

Biblioteksentralen - книги та ЗМІ: від новинок для різдвяного читання і бестселерів - до науково-популярної літератури.   Бібліотечний центр пропонує книги у традиційному форматі та на цифрових носіях, створює бази даних.
Bibliotekenes IT-senter ІT центр  розробляє зручні цифрові рішення для великих та малих бібліотек. Бібліотечну систему Mikromarc використовують близько 2000 бібліотек та шкіл у Північному регіоні Норвегії.
Norsk  Bibliotektransport-  транспорт для бібліотек
Легко для бібліотеки, легко для  позичальника, - кажуть норвезькі колеги.
Функції сектору - сполучати бібліотеки шляхом швидкого і надійного транспортування  книжок та інших матеріалів. Пропонує поштові та транспорнтні послуги державному і приватному бізнесу.
BS Eurobib   створює атмосферу для приміщень, що пропонують знання і має унікальні рішення щодо  меблів та інтер'єру для бібліотек, шкіл, музеїв та офісів.
BS Undervisning - пропонує все, що потрібно для шкіл та бібліотек: від шкільних книг до цифрових навчальних матеріалів.
Будинок бібліотек має великий демонстраційний зал та виставкову кімнату, підлога в якій  може використовуватися для інтерактивних ігор  дітей та дорослих.
У новій будівлі є сім сучасних семінарських і конференц-залів. Найбільша аудиторія розміщує близько 90-100 чоловік, найменша кімната для переговорів - 6 місць. Зали можна використовувати безкоштовно протягом дня, якщо вони вільні, скориставшись формою бронювання через сайт бібліотеки. Сучасне обладнання є в кожній залі.
Для довготривалих засідань пропонується послуга доставки їжі та напоїв з їдальні.
   У зверненні до потенційних користувачів наголошується на прагненні співпрацювати з  іншими організаціями та установами, постачальниками, бібліотеками та школами.  Перейдіть за цим посиланням та погляньте як виглядає Будинок Бібліотек.

Може і у нас коли з'явиться  хай не будинок бібліотек, то хоча б бібліотечний IT центр, який на замовлення розробить нам потужну і дешеву вітчизняну АБІС.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу