Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

неділю, 4 березня 2012 р.

Тут запалюють зірки і зігрівають серця

     Роздумуючи над тим, з чого розпочати опис особливої, ні з чим не зрівнянної атмосфери Грінівської вітальні, піймала себе на думці, що передати це звичайною  прозою з елементами аналізу (як це звик робити методист),  не зовсім доречно. «Білим віршем»? Не знаю, чи вийде.
Можливо, дещо сумбурно, під впливом ще не згаслих позитивних емоцій, поділюся з вами  своїми враженнями від бібліотеки №15, що знаходиться на одній з київських околиць під назвою «Корчувате». 
     Про те, що частими гостями бібліотеки є відомі творчі особистості Києва, красномовно говорить виставка подарованих бібліотеці афіш з їх автографами.

А далі все цікавіше і цікавіше.
Погляньте лишень на скарби, що дбайливо збирає, зберігає і популяризує бібліотека:
речі українського побуту і вжитку,







художні полотна та вироби з кераміки,



зразки керамічного посуду часів Трипільської культури,
виставка ляльок в етнічному українському одязі, виготовленому читачами бібліотеки.
Звичайно ж книги: нові і з яскравими обкладинками.

     Зусиллями працівників бібліотеки на чолі із завідуючою Дубенюк Аллою Іванівною та її колегою Логвиненко Зоєю Антонівною  у  2006 році  тут створено міні-музей Олександра Гріна. Зібрано надзвичайно багато  унікальних документів, що висвітлюють багатогранну постать письменника. Багато документів передано бібліотеці душоприказником дружини Олександра Гріна - Ніни Грін - Олександром Верхманом. Завдяки активній діяльності колективу, тісними зв'язками та співпрацею із Музеєм Гріна в Феодосії, колекція експонатів музею щороку зростає.
Запрошую оглянути музей. 

Завідуюча бібліотекою - Алла Дубенюк




А краще завітати сюди і почути цікаві, невідомі факти із життя та творчості письменника  з вуст  засновниць музею.
Екскурсію по музею проводить Зоя Логвиненко

       Ну а тепер, власне, про подію, завдяки якій я отримала чудову можливість взяти участь в одній із зустрічей в  Грінівській вітальні, що відбуваються кожної суботи і об'єднують творчих особистостей та поціновувачів поетичних, пісенних та музичних талантів.
     Сьогодні  відбувся творчий вечір Дмитра Долгова, очільника Київської школи бардів. У програмі також взяла участь Світлана Боярина, яка зачарувала аудиторію проникливим виконанням романсів. Сказати, що сподобалось, - нічого не сказати! Я в захопленні від музично-виконавської майстерності Дмитра Долгова, від його вміння вести діалог з аудиторією і заворожувати її, від його  ліричних і жартівливих пісень, від  експресивної манери їх виконання.

Світлана Боярина та Дмитро Долгов
      Зустрічі у Грінівській вітальні проходять наступним чином: у першій частині програми - творчий авторський вечір, у другій - виступи усіх бажаючих, хто хоче поділитися з аудиторією своїми творчими здобутками.
     А ось на цьому фото господиня  Грінівської вітальні разом із Миколою Шошанні "запалює" зірку )).
 Якщо зірки запалюють, значить, це комусь потрібно. Дійсно, потрібно! Потрібно митцям, щоб донести  свою творчість до людей. Потрібно пересічним мешканцям околиць, для яких бібліотека - єдине на сьогодні місце, де можна зустрітися, поспілкуватися, отримати натхнення, долучитися до прекрасного і вічного.

4 коментарі:

  1. Вже не один раз читала про цю бібліотеку, дивилася відеосюжет з місця події. Дуже подобається, як творчо і з любов'ю працівники підходять до своєї роботи. Від душі бажаю натхнення і креативу. І нехай користувачі із задоволенням відвідують цей заклад у любий час!

    ВідповістиВидалити
  2. Так, краще один раз побачити, як багато чути. Я теж дізнавалась про бібліотеку зі звітів та світлин. Далеченько вона від центру. Але ось вчора нарешті спромоглася завітати. З 16-ої до 19-ої. Чуддоооовооо провела час

    ВідповістиВидалити
  3. Зрозуміла Ваш тонкий натяк: будемо у Києві - обов'язково завітаємо!

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу