Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

четвер, 5 січня 2012 р.

Почніть рік із внеску у нашу спільну справу. Це дуже важливо!

      Ще на початку грудня на сайті та блозі УБА зявилося повідомлення про те, що Українська бібліотечна асоціація працює з законодавцями щоб внести зміни до закону про державні закупівлі.
     У цьому дописі УБА закликає "всю бібліотечну громаду долучитися до підтримки цього законопроекту. Це можна зробити, надіславши на електронну адресу Секретаріату Голови Верховної ради України (адреси електронної пошти – дивись тут ) лист про те, що для бібліотек України вкрай необхідним є прийняття даного законопроекту і навести власні приклади, що обгрунтовують це". Дуже прикро, що і досі під дописом не з'явилося жодного коментаря, що засвідчив би активність бібліотечної громади у лобіюванні такого важливого для нас питання.
     19 грудня на сайті Міністерства культури України в розділі "Громадське обговорення"  розміщено проект Положення про проведення атестації працівників бібліотек України для отримання пропозицій та зауважень. Атестація торкнеться кожного із нас. Тому не варто  нехтувати проектом цього положення. Зауваження та пропозиції приймаються в термін до 19 січня 2012 року в письмовому та електронному вигляді на адреси:
Міністерства культури України – 01601, м. Київ, вул. І.Франка, 19, конт.тел.: 234-15-61, 235-23-62.
І ще одна важлива річ.  На сайті Міністерства культури України також розміщено для громадського обговорення проект Типових правил користування бібліотеками України. 
Термін обговорення та внесення пропозицій вже минув. Це можна було зробити до 31 грудня за вищевказаними адресами. Для кого ця інформація в новину - поспішайте. Краще запізно, ніж ніколи.

4 коментарі:

  1. Какие конкретно изменения по закупкам? С удовольствием подселюсь опытом

    ВідповістиВидалити
  2. Иварс, спасибо, и с Рождеством Вас!
    Суть вопроса в следующем: Согласно действующему Закону Украины «Об осуществлении государственных закупок» книги и периодика для библиотек закупаются по общим правилам - то есть так же как мебель или стройматериалы. Проведение тендеров длительная процедура, пока ее пройдешь - нужные книги могут исчезнуть из рынка. К тому же библиотеки всегда покупали книги по самой низкой цене в издателя, в издательстве!, а не в посредника. Именно это экономит бюджетные деньги, а не тендерные процедуры, которые вынуждают библиотеки приобретать книги у посредников (у того, у кого дешевле). Подписка на периодические издания осуществляется в определенные издателями и распространителями сроки. По закону мы обязаны
    осуществлять подписку на периодические издания по процедуре открытых торгов,(это занимает по времени около 2-х месяцев). И если участник подает жалобу - торги прекращаются, а это приводит к срыву соответствующих закупок, в результате чего теряется комплектность изданий.
    Тендерные процедуры на приобретение документов для библиотек не экономят бюджетные деньги, а только очень усложняют комплектование фондов библиотек. Очень надеемся, что приобретение книг для библиотек выведут из-под действия этого Закона

    ВідповістиВидалити
  3. Стартовала международная библиотечная акция "Читаем Расула Гамзатова". Присоединяйтесь, дорогие коллеги: http://haslib.blogspot.com/2012/01/blog-post.html

    ВідповістиВидалити
  4. Спасибо! Уже поделилась событием в Facebook.

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу