Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

середу, 12 жовтня 2011 р.

Майбутніх читачів потрібно виняньчити

     Цей проект, на мою думку, матиме успіх. Всі ми знаємо, що існують проблеми зі влаштуванням діток у дитячі садочки Києва. Всі ми знаємо, що дітям, позбавленим повноцінного спілкування зі своїми ровесниками, складніше соціалізуватися. Якщо не в дитячому садочку, то де ще вони можуть поспілкуватися зі своїми ровесниками?  Звичайно, у бібліотеці.  Проекти "Бібліоняня" активно почали реалізовувати бібліотеки Росії.  До прикладу, бібліотека для дітей ім. Батуєва м. Малмижа (Росія) перемогла в конкурсі інноваційних проектів і отримала від Департаменту культури Кіровської області грант на реалізацію унікальної освітньої програми. Подивіться.
      Що для цього потрібно?
По-перше, окрему кімнату у бібліотеці. Як це є у ЦРБ ім. М.Достоєвського ЦБС Солом'янського району.  Якщо така відсутня, то може потіснити читальну залу?  Простір має бути зі спеціальним килимовим покриттям підлоги, з відповідним оформленням, меблями, іграшками і бодай телевізором (для перегляду мультиків).  Де взяти Бібліоняню? Здається мені, що немає жодної бібліотеки, де б не працювали фахівці з вищою педагогічною освітою. Чим зайняти дітей? Цілим арсеналом традиційних та інноваційних форм індивідуальної та групової роботи: голосними читаннями, вікторинами, малюванням, ліпкою, аплікацією, розвиваючими, рольовими, рухливими іграми.
 По-друге, запросити мам із дітками у бібліотеку. Вважаю, що найлегше вирахувати потенційних користувачів цієї послуги через дитячу поліклініку. Через дільничих лікарів розповсюдити рекламу цієї бібліотечної послуги серед мам їх маленьких пацієнтів.  Можна вручити рекламні  листки мамам під час їх прогулянок з малюками на  дитячих ігрових майданчиках.  

"Ви прийшли до  бібліотеки, вирішили дібрати собі потрібну літературу, а дитину немає на кого залишити? Чи Ви просто хочете урізноманітнити вільний час малюка? То саме для Вас, любі матусі, і Ваших малят на другому поверсі бібліотеки 22 вересня відкривається постійно діючий бібліосалон для дітей “Казковий диванчик”. Саме тут можна почитати дитячі книжки, взяти участь у літературних вікторинах та інсценізаціях казок,  переглянути мультфільми, пограти в розвиваючі ігри і навіть разом із бібліотекарями поспівати й потанцювати.
Тож, малечо, не зівай — до нас гратись поспішай!".

2 коментарі:

  1. В одній з американських університетських! Бібліотек довелось бачити навіть індивідуальні кімнати для мам з немовлятами' , зі столиками для сповивання, із зручними диванчиками... Потрібна ініціатива!

    ВідповістиВидалити
  2. Ініціатива + ентузіазм! http://www.golos.com.ua/Article.aspx?id=237417

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу