Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

середу, 6 липня 2011 р.

Завітайте у Літературний дворик

      В умовах, коли бібліотекам гостро не вистачає нових надходжень літератури, активізується робота  з  популяризації літератури за тематичною ознакою та пошуку нових форм її реклами. 
      Рекреаційну зону читання "Літературний дворик" організовано у ЦРБ ім. Ф.М. Достоєвського ЦБС Солом'янського району столиці. Енциклопедичний словник визначає термін " рекреаційна зона"  як природно чи спеціально організована територія, що часто використовується жителями для проведення годин дозвілля (парки, сквери та ін.).
     Літературний дворик постійно змінюватиме свої географічні координати. Наразі він переносить своїх відвідувачів у Францію, найромантичнішу країну Старого Світу.  Затишний інтер’єр дворику з фотографіями місцевостей Франції  налаштовує на позитивний настрій. Виставка знайомить з маршрутом подорожі.
      Перша зупинка подорожі «Франція – це...» знайомить з  країною -  законодавицею моди в різних стилях і сферах життя;  з винаходами, без яких людство просто не обійшлося б; з портретною галереєю Великих Французів, які збагатили людську цивілізацію.
     Друга зупинка «Неповторна розкіш  минулого» розповідає про замки, палаци із французької старовини та  найвідоміших  представників багатої історії Франції.
       Третя зупинка подорожі  «Мистецька скарбниця» присвячена різним жанрам мистецтва, без яких ми не можемо уявити мистецтво світу.
       Остання зупинка «Літературна муза» найдовша. Вона презентує величезне надбання світової літератури. Адже Франція дала неперевершених поетів, письменників, драматургів. Вона надихала і була музою для літераторів інших країн, які хоча б один раз були тут.
      Цікавим є мініатюрний мікс-вернісаж продуктів французьких винаходів і запроваджень, без яких ми не уявляємо нашого сучасного повсякденного життя, але про те, що вони походять із Франції, навіть не підозрюємо.
     В рекламі Літературного дворику наголошується, що країну наступної подорожі користувачі можуть замовити  у бібліотекарів  самі!
     А ось так виглядає французький Літературний дворик.

 

14 коментарів:

  1. Дворик просто замечательный! Занимает мало места, а информации - море! Предлагаю дворик оформить под Японию! Уже представляю себе на стене картины с изображением Фудзиямы, на столике веточку сакуры , а за столиком происходит чайная церемония и замечательные библиотекари в кимоно читают хоку.

    ВідповістиВидалити
  2. Чудова ідея. Впевнена, що у колег із Солом'янки ідей і творчості не бракує. Особливо, якщо бачитимуть результат

    ВідповістиВидалити
  3. Франція, романтика, молодці! От тільки: "Знайди 10 відмінностей": на першій картинці ("Вона чекає Його") ще є шампанське на столі і ще щось красиве в пляшечці (ну, не оцет же ж:-), на другій ("Вони") пляшечок вже не спостерігається:-) Дегустація входить в процедуру івенту?:-)
    Офф-топ: Олю, хтось наче у відпустці:-)

    ВідповістиВидалити
  4. Так!:))). Дійсно. А я і увагу не звернула. На столі символи Франції: шампань і ще щось у пляшці форми Ейфелевої вежі. Не думаю, що користувачам таке наливають, але чайком там пригощають. Знаю!
    На папері у відпустці, але ж звітність піврічна: циферки, таблички і інформації з кожного району від десяти до півсотні сторінок :(. Встигатиму - щось і на блог виставлятиму, є багато цікавого.

    До речі, біблітека у такому романтичному дворику може запропонувати додаткову послугу (платну)"романтичний вечір для двох у Франції" із дегустацією... :)

    ВідповістиВидалити
  5. "Романтичний вечір для двох у Франції"-супер!Особливо,сьогодні-у Всесвітній День Поцілунків:-)(улюблений плакат моїх користувачів, який я колись припхала з Б-ки Конгресу США - Любов в бібліотеці:-), зазирніть подивитись!
    Отже, натхнення бухгалтерам у розробці калькуляції на платну послугу "Романтичне побаченння у "Франції"! :-)
    Олю,гарної відпустки!

    ВідповістиВидалити
  6. Ой, клас!! Вже туди хочу, хоч і знаю, що як завжди на такі приємні речі часу найближчим часом знайти не зможу... Молодці! Далі можна Італійський дворик робити :)

    ВідповістиВидалити
  7. Ви тільки хочете! А ми вже вилітаємо:)

    Ідея дуже креативна і приваблива! Цікавих вам подорожей!

    ВідповістиВидалити
  8. @МБ А этого плакатика "Любовь в библиотеке" у вас в фейсбуке нет?хотелось бы взглянуть..

    ВідповістиВидалити
  9. Пані Ольго, до речі, ми нещодавно писали про проект Антрацитівської бібліотеки - спортмайданчик від Фонду братів Кличків. Наталія М. казала, що в якійсь києвській бібліотеці є парта Кличка, ним подарована. Ви про це не чули, не підкажете точно? Дякую!

    ВідповістиВидалити
  10. Подивіться ось тут
    про парту Кличків
    Більш детальну інформацію про цю легенду отримайте за телефоном 295-16-09 в Ольги Володимирівни

    ВідповістиВидалити
  11. Дуже дякую, пані Ольго! Чудово!

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу