Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

пʼятницю, 8 квітня 2011 р.

Унікальна колекція

Рекламний проспект конкурсу
     Міжнародний  конкурс  балету імені Сержа Лифаря,  який  урочисто було відкрито у  Донецьку в Міжнародний день театру, присвячений 120-річчю українського генія, уродженця Донбасу,  композитора зі світовим ім'ям Сергія Прокоф'єва. Непересічною подією у театральному житті України стало відкриття на конкурсі  виставки близько ста унікальних експонатів документів із особистої колекції Сержа Лифаря, серед яких листи видатного артиста, його малюнки, книги про нього. Виставка підготовлена ​​працівниками відділу мистецтв Публічної бібліотеки імені Лесі Українки. Її безцінні експонати ви можете переглянути на сайті бібліотеки. Колекція із 817 одиниць безцінних документів була передана до фондів Публічної бібліотеки імені Лесі Українки  вдовою артиста графинею Ліллан Алефельд-Лаурвіг.
     Документи із цієї колекції, що були розміщені  для показу в Донецьку, зазвичай не залишають стін бібліотеки. Однак, дізнавшись про ідею відродження конкурсу імені Сержа Лифаря, бібліотека вирішила зробити виняток із правила.


   Як відомо, Серж Лифар зібрав одну з найцікавіших в Європі російських бібліотек, що складалася з стародруків XVI-XIX століть. Почалося все з особистого архіву Сергія Дягілєва, що складався з колекції театрального живопису і декорацій, а також бібліотеки (близько 1000 найменувань). Лифар викупив її у французького уряду за гроші, отримані за рік роботи в Гранд-Опера. Особливе місце в його колекції займала "Пушкініана", найдорожчим скарбом якої були 10 оригіналів листів поета до Гончарової, рідкісні видання, інші пушкінські раритети. Представлені книги й Лифаря-видавця. Географія цих видань дуже обширна - це Париж, Берлін, Барселона. Тут можна побачити - його мемуари, унікальні трактати з хореографії та балету, дослідження з історії світового балету, з історії російського балету, монографії про артистів балету.
Сторінка із рекламного проспекту, що присвячена виставці
    Представляв виставку у Донецьку завідувач відділу мистецтв Публічної бібліотеки імені Лесі Українки Криворучко Леонід Семенович.
 

2 коментарі:

  1. Дужжжже цікавий пост! ;-)
    А виставка, як то кажуть, вище усіляких похвал!!!! Бачу першу, зроблену як треба, віртуальну виставку!!! Молодці!

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу