Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

неділю, 18 січня 2015 р.

Читання – цукерочки

У шведському місті Худінге впродовж 2013 року за фінансування ради по культурі в рамках національної програми підтримки та розвитку читання реалізовувався проект, яким передбачалося розповсюдження яскравих бавовняних торбин  з книгами в багатьох велелюдних місцях міста: на вішалках в місцевому басейні, в медичних пунктах, церкві, молодіжному центрі.  Набори з трьох торбин для солоного, солодкого та кислого читання, підготовлені міською публічною бібліотекою,  можна було зустріти в різних точках міста. Для солоного читання пропонувались детективні  історії та «страшилки»,  для солодкого, звичайно ж, романтичні історії та «хеппі енд», а для кислого – соціально-побутова, реалістична проза.
Крім того, укладено набори "ретро карамелі" - класика, і "сімейне асорті" – для читання дітей і дорослих.  Кожна торбина вміщує також легкі книги для читання.
Сьогодні у Швеції розвитку та підтримці читання приділяється велика увага. І це закріплено на законодавчому рівні. Велика роль у розвитку читання відводиться бібліотекам, де послуга позичання книг в будь-якій формі, паперовій чи електронній завжди була і буде безплатною для містян.  Саме це і підкреслює реалізація проекту. Для того, щоб взяти торбину з книгами для читання, не потрібна реєстрація чи читацький квиток. Будь-хто може її взяти і повернути  після прочитання. 
В кожній торбині є записничок, де пропонується залишити свою думку про прочитані книги і проект вцілому. Важко було наперед передбачити, чи торбини з книгами будуть повернені, але персонал бібліотеки переконаний, що якщо довіряти людям, то вони часто виправдовують цю довіру. Звідси
А якою мірою ми довіряємо нашим користувачам?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу