Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

вівторок, 13 січня 2015 р.

Інтернет напрокат

Дякую моїй єрусалимській колезі Наталі за посилання на цікаву новину.  Публічні бібліотеки  Нью-Йорку з червня минулого року реалізовують програму hotspot
Cайт програми повідомляє, що бібліотеки пропонують безоплатно обмежену кількість бездротових модемів wi-fi для населення, що є учасником освітньої програми бібліотеки, але  не має доступу до мережі  Інтернет у себе вдома. 
А з січня цього року Нью-Йоркська публічна бібліотека запускає найбільшу в країні програму Internet кредитування, роздаючи безоплатно 10000 високошвидкісних «гарячих точок» доступу до мережі Інтернет для найбідніших жителів міста. За програмою пристрої вартістю $1000 надаються для користування дома на термін до одного року. Програма спрямована на подолання цифрової нерівності, адже 3 млн. жителів із 8-ми не мають широкосмугового доступу до Інтернету.
"Це просто незбагненно, що в цифровому світі, в якому ми живемо, третина жителів Нью-Йорка не мають доступу до широкосмугового Інтернету вдома, що є серйозним недоліком для них під час навчання, працевлаштування, і т.д." - зауважив Ентоні Маркс, президент Публічної бібліотеки Нью-Йорка.
Вимоги до претендентів на отримання такого блага відрізняються, але, як правило, пристрої надаються зареєстрованим у бібліотеці користувачам, що беруть участь в освітніх програмах і не мають свого власного широкосмугового доступу до Інтернету, а також літнім людям та інвалідам.
Проблема відсутності дома у деяких користувачів ноутбуків або настільних комп'ютерів вирішується завдяки пожертві від Google - 500 ноутбуків та з окремих грантів на фінансування програми. Детальніше - тут.
 Якщо вам цікаві публікації цього блогу  -  приєднуйтеся до прихильників блогу у правій боковій колонці блогу (сайдбарі).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу