Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

середу, 19 вересня 2012 р.

Щоденник для бібліотекарів і не тільки

     Сьогодні у приміщенні Національної спілки письменників України заступник Голови Верховної Ради України Микола Володимирович Томенко презентував діловий щоденник «Український щорічник-2013».
Відкрив презентацію Голова Національної спілки письменників України В.Ф.Баранов. Він повідомив, що видання підготували та видали фонд Миколи Томенка «Рідна країна» і видавництво «Веселка». Наклад - 10 тисяч примірників. Собівартість одного щорічника — близько 30 гривень.
Микола Володимирович Томенко повідомив, що порівняно зі щорічниками позаминулого та минулого років  у новому виданні зроблені дрібні вдосконалення. Зокрема, збільшено кількість персоналій негуманітарної сфери та зроблено різноплановий контекст афоризмів дня. «Ми працюємо над тим, щоб у майбутньому кожен день асоціювався з  видатною особистістю України, його афоризмом та ілюстрацією. Щоб кожен день був пов’язаний з елементом нашої історії і традиціями. Так буде легше пропагувати український світ".
Бібліотекарі знайомляться із щорічником
 Видання такого щоденника - "серйозний крок до патріотизації країни в частині збільшення людей - щоденних патріотів". Адже на кожній сторінці видання є декілька рядків, де його власник може записати, що в цей день він зробив для України. Кожен присутній на презентації київський бібліотекар отримав щорічник у подарунок. 
У свою чергу бібліотекарі запропонували Миколі Володимировичу видання щорічника на 2014 рік  присвятити життю і творчості Тараса Григоровича Шевченка.  Завідуюча київською публічною бібліотекою імені Т.Г. Шевченка готова надати із фондів своєї бібліотеки цікаві матеріали для його оформлення.

     Директор Публічної бібліотеки імені Лесі Українки Людмила Іванівна Ковальчук подякувала Миколі Володимировичу за його велику подвижницьку роботу на благо України і за його увагу до проблем бібліотек. За його підтримки Верховною Радою України прийнято ряд змін до законодавчих та нормативних актів щодо заборони виселення бібліотек з їх приміщень, про відміну тендерних процедур при закупівлі книг для бібліотечних фондів та інші.
     Київські бібліотекарі дуже завдоволені. Адже невдовзі розпочнеться пора складання планів на наступний рік.   
Відеорепортаж каналу ICTV

4 коментарі:

  1. Нардепам - твіттер, 300.000 - на комплектування.

    ВідповістиВидалити
  2. За умови, якщо всі вони кожного дня щебетатимуть "Що я сьогодні зробив для України" )

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ну Ви і оптимістка! Для початку вистачило б твіту - що я зробив за каденцію.

      Видалити
  3. Півторінки на день: мені б не вистачило як для ділового щоденника:-( Акція: подарувати всі щоденники нардепам, із зобовязанням заповнювати щодня "Що я зробив для України і скільки це Україні коштувало":-), та з обовязковим поверненням в бібліотеки після завершення каденції:-)

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу