Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

вівторок, 10 липня 2012 р.

Уміємо готувати - вміємо і подавати!

     Першу декаду липня методичний відділ традиційно підсумовує діяльність публічних бібліотек Києва у першому півріччі. Зводимо докупи статистичні показники роботи 3-х міських бібліотек та централізованих бібліотечних систем, вивчаємо інформації, вибираємо найцікавішу та найважливішу інформацію та систематизуємо її. Інформації про роботу дуже різні, як за змістом, так і за об'ємом. Все залежить від стилю подачі її укладачами, а це, як правило, заступники директорів ЦБС, від їх навичок і вмінь узагальнювати та аналізувати: чого досягли, завдяки чому і що маємо в результаті, що не вдалося і з якої причини. Хтось намагається перерахувати усі форми масової роботи, включаючи назви темполиць (і я їх розумію, адже за кожним заходом, кожною формою роботи стоять докладені зусилля їх виконавців), а хтось викладає проведену роботу в цифрах, акцентуючи увагу на найбільш значимих і цікавих послугах, акціях, програмах чи проектах.
Хтось кожен розділ інформації починає із загальних фраз, а хтось стримано і по-можливості стисло перераховує зроблене, підтверджуючи чи не кожен факт світлинами, цифрами, діаграмами. 
Але однозначно, ми вміємо готувати і  навчились гарно подавати.  Чи не так? Переконайтеся.

2 коментарі:

  1. Ольга! Большое спасибо за информацию. Мне было интересно узнать как работают массовые библиотеки в Украине. Хотя я работаю в системе вузовских библиотек, он с опытом работы публичных библиотек всегда охотно зеакомлюсь. Ведь Вы такие выдумщики. Успехов.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибо! Да, у нас работают преимущественно очень творческие и неравнодушные библиотекари. Некоторым чрезмерная скромность не позволяет себя презентовать так, как они этого заслуживают. Лучшая благодарность для них успехи и хорошее настроение своих посетителей. У каждой ЦБС есть свои сильные направления деятельности, но все сейчас осознают, что публичная библиотека должна найти себя в реалиях сегодняшнего дня.

      Видалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу