Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

неділю, 12 грудня 2010 р.

Поет, учитель, риболов...

      ...і  по сумісництву - наш колега.  Микола Данилович Сом  завідує сектором популяризації книги у Публічній бібліотеці імені Лесі Українки, а також веде активну громадську діяльність. Вже багато років поспіль він очолює Клуб бібліотекарів при НСПУ.  Коли він з'являється у нашому відділі - чути далеко за межами кабінету. Маса новин, вражень, емоцій. Привітається, на ходу щось зрифмувавши-зкаламбуривши, розповість про останні новини літературного життя, побідкається на якісь проблеми, не втрачаючи здорового оптимізму, пригостить власноруч підсмаженими карасиками з палець завбільшки, виловленими у каналі на Троєщині... і знову - в дорогу: у школи, в Спілку, в Український фонд культури, у музей...
Переглядаємо запис пісні "Вишиванка"
     Микола Данилович є автором  кількох прекрасних українських пісень. Одна з них "Вишиванка" (муз.О. Сандлера).  Багато хто  цю пісню вважає народною. У нашому колективі її люблять і співають майже усі. Нещодавно на You Tube знайшла запис "Вишиванки" у чудовому  виконанні юної талановитої львів'янки Діанки Глухової.   Микола Данилович був дуже задоволений. Зібрався надіслати Діанці збірку українських народних пісень, що була видана видавництвом "Криниця" у 2009 році. У збірку ввійшло понад 800 пісень, серед них три пісні Миколи Даниловича: "Вишиванка", "Без вітру не родить жито" та колискова "Рученьки - ніженьки".
     Декілька років тому до дня Святого Миколая я написала йому привітання під назвою "Миколаєві шляхи".  Воно не для широкого загалу, тож сьогодні  я повторю лише останні рядки вітання:
Миколаю, дорогий,
невгамовний і швидкий.
Хай легкі будуть дороги,
хай не стомлюються ноги.
Дай же, Боже, для поета
многая-многая лєта.
     Трохи зарано я підготувала вітання Миколі Даниловичу, але із-за причини моєї відсутності найближчим часом і на робочому місці, і у блогосфері, хочу, щоб цей допис і ця пісня стали подарунком до дня Святого  Миколая і Миколі Даниловичу, і всім, хто заходить на цей блог.
 

2 коментарі:

  1. Колискова "Рученьки, ніженьки, лагідні очі.Спокійної ночі, спати пора"..Це та сама колискова, що звучала у передачі "На добраніч діти"? Сама на ній виросла і дітям співала..

    ВідповістиВидалити
  2. Та сама... Завтра прощаємося з її автором... http://lukl.kiev.ua/

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу