Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

четвер, 27 листопада 2014 р.

Атмосфера єдиної родини

Саме так, абсолютно без пафосу, я відчула атмосферу бібліотек Дарницького району, в які геть усі 12 завітала-оглянула впродовж одного дня. До того ж, за активною соціокультурною діяльністю дарницьких бібліотек слідкую чи не щодня через їх сторінки у соціальних мережах, публікації на сайті ЦБС.
У Дарницькому районі столиці за останні роки бібліотеки двічі святкували новосілля: відкрито нову бібліотеку в районі новобудов та збудовано нове приміщення для бібліотеки ім. Г. Квітки-Основ'яненка. Коли переступаєш поріг нових приміщень цих бібліотек, потрапляєш в привітний, дуже по-домашньому затишний простір з м'якими, зручними  диванчиками, лампами, стелажами з підсвіткою, декоративними елементами, куточками з яскравими пуфами, килимками, подушечками, виготовленими руками бібліотекарів, м'якими іграшками для малечі, іншими добре продуманими деталями інтер'єру, що спонукають подовше затриматися у цьому приємному середовищі.
Звичайно, є і бібліотеки, що дуже потребують і ремонту, і осучаснення. Але і до них не заростає доріжка, бо тут кожну виставку, куточок, захід, намагаються невидимими сполучними ниточками прив'язати до найдорожчих споминів, пам'ятних подій, дорогих серцю кожного.
Якось раніше писала про досвід зарубіжних бібліотек з розвитку місцевого краєзнавства. На сайті бібліотек Дарниці розміщено великий масив зібраних спогадів користувачів, працівників бібліотек про своїх рідних, які звільняли Київ від фашистських окупантів, спогади про воєнне дитинство користувачів, що мають статус дітей війни, спогади про останнє бомбардування Дарниці, нариси про долі цілих родин, яких чорним крилом торкнулася війна. Це дуже важливий внесок бібліотек у справу відтворення, збереження та поширення знань про історичне, часто героїчне минуле рідного  куточка Києва.
Виставка у бібліотеці №156, присвячена 100-річчю київського зоопарку " Із року в рік по стежках київського зоопарку".
Привертає до себе увагу не лише велика кількість уміло скомпонованого ілюстративного матеріалу, доповнення декораціями з природніх матеріалів, іграшковими фігурками тварин. Одна з поличок виставки представляє фото, що є чи не у кожному архіві дарницьких, та й усіх київських родин, де діти і дорослі відзняті в зоопарку поруч із симпатичним ведмедиком. Наша спільна історія. Наша добра згадка.

А бібліотека №143 у Бортничах завдяки постійній роботі по збору предметів народного побуту, домашнього вжитку, створила народознавчу кімнату. Провідним напрямком роботи бібліотеки є сприяння розвитку місцевого туризму. Саме так, бо усі туристичні шляхи Бортничів ведуть у місцеву бібліотеку, і всі дороги також виходять з неї. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу