Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

пʼятницю, 4 березня 2011 р.

«Весільна мить, спіймана у кадрі»

     Намагаючись щоразу дивувати наших читачів незвичайними виставками, бібліотекарі проявляють максимум креативу і винахідливості. Як правило, ми рекламуємо наші фонди, щоразу ретельно підраховуємо кількість матеріалів, виданих з виставки, адже реклама має бути ефективною. Але в організації різних виставок, експозицій та стендів  є ще й інша мета: здивувати наших читачів нетрадиційністю, унікальністю, а ще краще - долучити їх до організації виставки. Це я  знову про оте відчуття причетності до бібліотеки, що ми так хочемо викликати  у наших читачів. Тобто, допомогти читачеві відчути, що це його бібліотека, що не він для бібліотеки (не для виконання плану по користувачах), а бібліотека - для нього. Щось я трохи накрутила, але, сподіваюся, ви мене зрозуміли. З огляду на сказане, дуже професійно чинять колеги із ЦБС Шевченківського району. До вашої уваги чергова незвичайна стендова виставка, що наразі експонується у бібліотеці імені М.Костомарова.

     Пізнаючи культуру, звичаї  і обрядовість народів, що проживають в Україні, ми взаємозбагачуємось. Віковічні обряди, витворені нашими предками, передають нам їх дух, ту ментальну енергію, завдяки якій ми відчуваємо зв’язок з власним корінням, що допомагає жити в гармонії з довкіллям та самими собою.
    Більшість давніх традицій зберігається у святкуванні весілля, тому  працівники бібліотеки звернулись до  читачів із пропозицією надати (по можливості) весільні світлини їхніх рідних. В результаті організований і оформлений світлинами стенд «Весільна мить, спіймана у кадрі».
Він містить розділи: весілля національне, старовинне, оригінальне, екстримальне.  В розділі старовинне весілля  представлені знімки з 1901 по 1930 роки; національні весілля представлені в  українській, гуцульській, прикарпатській, мадярській  та єврейській національних традиціях. Екстремальне весілля представлене знімками обрядів на морському дні,  на велогонках, а також під час епідемій.   Виставка також пропонує «РЕЦЕПТ ЩАСТЯ». Крім фотознімків представлено інформацію про весільні ювілеї, про походження звичаю покривати наречену фатою, про церковні шлюбні обряди, правила обрання обручки та ін.
Для бажаючих зануритися в цю тему –  посилання до довідкового апарату бібліотеки.
 Ви зацікавились?

3 коментарі:

  1. Молодцы коллеги! Сразу видно, что вы интересуетесь профессиональной прессой и творчески её осмысливаете. А выдаёте на гора свой оригинальный, ни с чем несравнимый продукт.

    ВідповістиВидалити
  2. Ольга, конечно понравилось!!! Национальные свадьбы - это же шик, а экстремальные чего стОят! Так скоро и в космосе свадьбы гулять начнут :)
    Стенд может быть и скромненький получился - зато идея шикарная!

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже цікаво, розумно і дотепно. Вітаю колег! Цікава знахідка, по -справжньому інноваційний підхід до наших традиційних методів роботи. Дякуємо, що ділитесь з нами своїми творчими ідеями.

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу