Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

четвер, 5 листопада 2015 р.

Безплатний сервіс для вебінару

У формі електронної звітності бібліотек «ЕСМаР» передбачено рядок, куди маємо вписувати показник кількості вебінарів, проведених бібліотекою.
Технологія вебінарів реалізується за допомогою майданчиків (інтернет-сайтів) вебінарів або спеціального програмного забезпечення.
Організувати вебінар не так просто і під силу не кожній публічній бібліотеці. Найпоширеніший та зручний спосіб провести вебінар — це влаштувати його за допомогою спеціального платного сервісу вебінарів, що має необхідні функціональні можливості для он-лайн спілкування: можливістю відеотрансляцій в режимі реального часу, можливістю аудіомовлення, організації чату, онлайн-опитувань і т. д.
Основна перевага проведення вебінарів через онлайн-сервіси полягає в тому, що ніякого додаткового ПО учасникам таких веб-семінарів встановлювати не потрібно — робота ведеться прямо з вікна браузера. В результаті у вебінарах можуть брати участь навіть ті користувачі, які в силу різних причин не мають можливості встановлювати нові програми на свої ПК.  
Створення вебінару таким чином  полягає в реєстрації на бажаному сервісі вебінарів, настроювання параметрів вебінару та запрошення учасників до реєстрації. У призначений час учасники переходять за отриманими в запрошеннями посилання на вебінар (вебінарну кімнату) і, власне, приступають безпосередньо до роботи.
Під час вебінару ведучий може просто робити доповідь, використовуючи аудіо — або відеомовлення, або демонстрацію слайдів, а може взаємодіяти з учасниками, спілкуючись з ними в чаті. Проведений вебінар при бажанні можна записати, щоб дати можливість тим користувачам, які на нього не потрапили, переглянути його.
Веб-сервіси для проведення онлайн-конференцій є переважно платними: платня може стягуватися за певний термін використання сервісу або ж за доступ до певних можливостей. Але можна знайти і деякі безплатні сервіси, які хоч і не мають великого спектру функцій, зате дають можливість без будь-яких витрат організувати онлайн-зустрічі.
Один із них - BigBlueButton.  BigBlueButton - це безплатний web додаток, що був створений, передусім, для дистанційного навчання. Ви можете встановити BigBlueButton на сервер своєї бібліотеки і використовувати на ваш власний розсуд, наприклад, для мультимедійних  презентацій та спілкування.
Переваги цього сервісу:
1. Показ презентацій віддаленим користувачам у форматі PowerPoint.
2. Завантаження і показ документів у форматі PDF.
3. Трансляція відеозображень з камери.
4. Спілкування в чаті як групове, так і приватне.
5. Трансляція робочого столу вашого комп'ютера.
6. Обмін файлами між користувачами.
8. Запис ваших заходів.
Подивитися, як виглядає вже встановлений BigBlueButton, ви можете на наступній сторінці http://demo.bigbluebutton.org/ -це власне тестовий BigBlueButton.
Колеги, спробуємо освоїти  цей сервіс, або якийсь інший у наступному році. Плануйте вебінар.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу