Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

четвер, 8 грудня 2011 р.

Де святкувати Новий рік? Звичайно, у бібліотеці

Коротенько про  переваги святкування Нового року у бібліотеці. Їх ви зможете використати для реклами новорічних бібліотечних заходів.
Отже, для дітей свято у бібліотеці цікаве  тим, що вони зможуть самі в ньому брати участь, а не тільки бути присутнім в якості глядачів, як на новорічній театральній виставі. Адже для них - інтелектуальні і рухливі ігри, вікторини і "освітні" програми.   Діти дізнаються про традиції святкування Нового року, коли і хто придумав це свято, чому ми прикрашаємо ялинку і звідки взялися Дід Мороз і Снігуронька. Батьки, які стомилися відповідати на нескінченні запитання своїх чад, отримають перепочинок. Після свята в бібліотеці діти перестануть ставити запитання, а самі розкажуть дорослим, що вони дізналися нового і цікавого. А головне - у безпосередній обстановці новорічного свята діти матимуть змогу ознайомитися з безліччю книг. Співробітники бібліотек, звичайно ж, розкажуть дітям, чому книга - друг людини, і про те, що читати її важливо і потрібно.

Бібліотека - найкраще місце святкування Нового року і для читачів старшого покоління. Адже багато самотніх літніх людей
приходять до бібліотеки за спілкуванням, бо потребують його.  І дуже часто для них свято Нового року є подією невеселою. Спеціальна програма святкування Нового року у бібліотеці для такої категорії читачів стане для них справжнім подарунком.   
Найголовніше ж, що принесе Новий рік в бібліотеці, - атмосфера найтеплішого свята. На вулиці  холод, а в бібліотеці ялинка, дитячий сміх і живе людське тепло, яке ніякий Інтернет з телевізором ніколи не замінять. Тим більше, що публічну бібліотеку відвідують багато людей, які живуть по сусідству, але один з одним не знайомі. 

І головний плюс Нового року в бібліотеці - його "безалкогольне". Новий рік і народні масові гуляння часом закінчуються якщо не трагедією, то великими неприємностями - хто перемерзне, хто від феєрверку постраждає, хто зіпсує свято з'ясуванням стосунків. І як чудово, коли це домашнє, мирне свято проходить без ексцесів і не роз'єднує, а, навпаки, об'єднує сусідів і просто мешканців одного міста.

4 коментарі:

  1. Підкажіть, яка з столичних бібліотек працюватиме 31 грудня, і хоч одна опівночі?

    ВідповістиВидалити
  2. Святкувати Новий рік починають з 19 грудня. У будь-який день. Чому саме опівночі?

    ВідповістиВидалити
  3. ну новий рік можна святкувати і 14 січня Старий - новий рік тоді точно всі бібліотекарі будутьна роботі і робити зранку звіти про свою роботу за минулий рік

    ВідповістиВидалити
  4. Так, то зустрічають опівночі 31-го, а святкують від 19.12 до 19.01 )))

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу