Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

суботу, 18 червня 2011 р.

Вони вірять у цінність бібліотек

     Дослідження  Домініканського університету виявило, що студенти, які беруть участь у літній програмі читання місцевої бібліотеки, значно покращують свої навики читання. Замість того, щоб їх втрачати за час літніх канікул, діти, які відвідують програми читання, навпаки, їх значно покращують.
     Головним спонсором літньої програми бібліотек Пірс Каунті є роторні,   а також пожертви від друзів бібліотеки і всіх, хто вірить у цінність бібліотек для розвитку і освіти. Завдяки таким громадянам створено фонд, фінасування якого спрямоване на реалізацію бібліотечних програм, на  охоплення читанням дітей у дитячих будинках, створення умов доступу до ресурсів імігрантам і представникам етнічних громад, доставляються книги і аудіокниги в будинки пристарілих, ін. Внесок до фонду може зробити кожен (можна і анонімно)  через сайт бібліотек.
    На сайті ЦРБ ім. П.Тичини ЦБС повідомляється, що бібліотека також проводить акцію по заохоченню до літнього читання. Приз - кілограм морозива. Спонсори, очевидно, самі бібліотекарі. Та й призер буде лише один.

2 коментарі:

  1. Сегодня в нашей стране в ценность библиотек верят библиотекари и читатели, но никак не власти и бизнесмены. Мы в своей библиотеке давно уже "спонсоры" для своих читателей. Для мероприятий варенье к чаю заготавливаем, покупаем какие-то закладки или карандашики, чтоб наградить победителей конкурсов.

    ВідповістиВидалити
  2. За кордоном збір коштів на різні проекти досить поширено. Причому серед благодійників великий відсоток приватних осіб. Ми ж на приватних осіб особливо не сподіваємось, але намагайтесь все ж переконувати свою районну владу у необхідності збільшення асигнувань, звертайтесь до керівників пром. підприємств, бізнесу. Але завжди необхідно пам'ятати, що в кінцевому підсумку ми маємо справу з конкретними людьми, а люди для прийняття рішень потребують того, щоб їм пояснили, для чого, для якої мети вони мають дати нам гроші. Звичайно, потрібна наполегливість. "Стукайте, і вам відчинять".
    Може покличете мене на захід, де буде чай з домашнім варенням? :)

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу