Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

пʼятницю, 25 лютого 2011 р.

А що ми можемо запропонувати?

      Натрапила в Інтернеті на перелік послуг, що пропонує міська бібліотека німецького Вюрцбурга  на своєму сайті.
      Якщо потрібна користувачеві книга відсутня у бібліотечному фонді, бібліотека пропонує заповнити форму на сайті бібліотеки, куди вписати автора та назву, чи тему потрібного видання для  подальшого придбання його у книжковому магазині. Термін виконання замовлення з наступного після подачі заявки дня і до 2-х тижнів. Якщо понад цей термін бібліотека не сповістила користувача про надходження книги, значить замовлення не буде виконано. Бібліотека зауважує "Будь-ласка, зрозумійте, ми не можемо виконати всі побажання".  
    Послуга доставки. Її бібліотека пропонує для дуже зайнятих людей, які мають гостру потребу в  літературі, але не мають часу для відвідування бібліотеки. Також пропонується зареєструватись та заповнити відповідну форму на сайті бібліотеки, зазначити адресу, і необхідне видання  надсилається поштою. Поштові витрати (від 85 центів, в залежності від ваги). Повернення літератури може бути зроблено особисто або поштою. Відшкодування витрат бібліотеки  на оплату поштових послуг здійснюється через аккаунт користувача, або під час повернення книги у бібліотеку. 
   Мобільна книжкова служба. Ця послуга надається за допомоги баварського Червоного Хреста та волонтерів для людей похилого віку, людям із слабким здоров'ям  та  з фізичними обмеженнями, які не можуть самостійно відвідати бібліотеку. Мобільна сервісна служба один раз на місяць доставляє книги, в тому числі і книги з друком  великими літерами,  аудіозаписи художніх творів, ін.  додому,  а також у будинки престарілих. Замовити цю послугу можна, зареєструвавшись за спеціальною формою на сайті бібліотеки, або зателефонувавши. (Ми це робимо, але цю послугу потрібно рекламувати, зокрема, через сайт).
   Бестселер - без черги. Як правило, не всі погоджуються місяцями чекати, поки підійде черга на отримання  нашумівшого бестселеру. Список бестселерів і черга на них виставлені на сайті бібліотеки. В доповнення до наявних для  вільного користування примірників книги, бібліотека пропонує додаткові екземпляри, але платно. Послуга коштує 3 євро, але таку жадану для вас книгу ви отримаєте поза чергою і негайно. 
   Інформаційна служба. Цей розділ сайту  пропонує абонентам індивідуальної інформації варіанти Info-Service. До інформаційної служби можна  увійти за своїм читацьким квитком і вибрати пропоновані варіанти:  новини з бібліотеки. Розсилка; інформація про нові надходження за темою, що цікавить користувача; повідомлення про надходження замовлень; нагадування про термін повернення літератури.
     Також на сайті є посилання на портал форуму для людей, яких об'єднує любов до книг і читання, де вони можуть поділитися своїми думками і враженнями, обмінятися інформацією про ексклюзивні події, зустрічі з популярними авторами.
   Інформація для книголюбів
(Lovelybooks) - вміщує інформацію про кращих, найбільш запитуваних німецьких і зарубіжних авторів  і про книги всіх категорій і жанрів, що є у фонді бібліотеки.
     Послуга оренди  зали. Пропонується для оренди приміщення 60 м ²  на термін від 1 / 2 до 4-х днів за неймовірну, як для нас, ціну від 330  до  750
    Віртуальне літературне  кафе пропонує читання найсвіжіших газет і журналів в Інтернеті. Для цього пропонується набрати назву газети на абетковій електронній клавіатурі.
Що із вищеназваного можемо запровадити ми? 
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу