Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

вівторок, 1 лютого 2011 р.

День безпечного Інтернету

     У 2004 році Європейською організацією Insafe – Європейською мережею безпечного Інтернету започатковано «День безпечного Інтернету». Цей день проводиться кожного року у другий вівторок лютого. У 2011 році день безпечного Інтернету відзначається 8 лютого.
     В мережі Інтернет з’являється багато нецензурної та насильницької інформації. Тому цей день започатковано для привернення уваги дітей  і молоді до позитивного і відповідального використання Інтернет-ресурсів.
     У всьому світі в День безпечного Інтернету пропонується  велика кількість цікавих заходів для дітей та молоді, а також для фахівців, що працюють з дітьми.
"Посміхніться! Ви знаходитесь оn line". Під таким гаслом можна провести цей день, під час якого організувати змагання з пошуку цікавих матеріалів, провести дискусії,  запропонувати молоді знайти посилання на веселі фільми для виведення їх на екран для загального перегляду.
      Для найменших користувачів Інтернетом можна розробити "правила дорожнього руху" в мережі Інтернет,  які розповсюдити серед молодих батьків у дитячих садочках. Це також буде гарною можливістю запросити батьків до бібліотеки, де діти пограють в он-лайн ігри, а батьки отримають корисну інформацію. Дивіться поради на блозі  Веб-спілкування,  нетикет., скористайтесь його "Скарбничкою".
     Для школярів провести тренінги «Онляндія - безпечна Веб-країна», за допомогою яких донести школярам інформацію про загрози,  що підстерігають дітей і підлітків в Інтернеті, а також провести навчальні інтерактивні ігри за правилами,  що допоможуть їм захиститися в Інтернет-просторі.
     Можна провести конкурс плакатів або творів на тему безпечного Інтернету для дітей та молоді.
     В рамках цьогорічного святкування Дня безпечного Інтернету, Данська агенція з питань бібліотек і  ЗМІ  рекомендує три фільми для перегляду як на великому екрані, так і для вставки на сайт чи блог. Небезпечні ресурси Інтернету можуть зруйнувати ваше життя, - основна тема цих роликів.
 

Також використайте більшу  підбірку рекламних роликів на тему безпеки в Інтернеті.  Повідомте своїх користувачів про День безпечного Інтернету через заставку на комп'ютерах Інтернет-центру з відповідним логотипом або через пряме посилання на відповідну інформацію на робочому столі комп'ютера.

1 коментар:

  1. Ролики-супер!Даже без озвучивания и перевода все понятно.пуская через Интерент в души наших детей все извращения современного мира мы их теряем и духовно калечим..так что завтра и всегда - День безопасного Интернета!!!!!

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу