Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

неділю, 10 лютого 2019 р.

Бібліотекарі за авторитетом на 5-му місці

Дослідження, проведене данською агенцією Radius Communications у 2018 році, показало, що бібліотекарі є однією з професійних груп, якій найбільше довіряє населення. Вони посідають п’яте місце серед 26 груп спеціалістів. Попереду лише акушери, лікарі, медсестри і поліцейські. Минулого року бібліотекарів вперше включили у це дослідження.
Чи може це дивувати? Дослідники не мають досить аргументів для обґрунтування  високого  рівня довіри та впливу бібліотекаря на населення і планують наступного року пильніше придивитися до бібліотекарів, щоб отримати більше знань про  їх діяльність.
Вважають, що це пов’язано  з тим, що  бібліотекарі зобов’язані надавати достовірну інформацію. Громадяни можуть шукати багато вихідних баз і критично ставитися до багатьох джерел. За допомоги комп’ютера або сматфона більшість людей гуглить світ інформації, користується платформами для пошуку новин. І саме тому важливо, щоб хтось допоміг розібратися з потоком інформації. Мова йде про перехід від Google до ретельності. Коли студенти або школярі  виконують  завдання, їм  не досить отримати перші п'ять відповідей Google.
До переліку авторитетних професійних груп потрапили  журналісти,  автодилери  і політики. Довіра до політиків в Данії стабільно знижувалася протягом останніх десяти років, а журналісти за цей вперше  статистично піднялися в списку.
Дослідники зауважили на  деякі спільні риси між високим рейтингом бібліотекарів  і підвищеним авторитетом  журналістів.   Данці   потребують допомоги у сортуванні новин, відокремлення  правдивої інформації від фейкової.
Про дослідження:
 Дослідження щодо рівня довіри  населення до різних професійних груп проводиться вже 10-й рік поспіль.  Минулого року у ньому взяли участь 2040 данців у віці 18-75 років. Вони оцінили 26 груп по 6 параметрах за шкалою 1-5. Відповідали, наприклад, на такі питання: Наскільки ви вражені роботою або діяльністю цієї професійної групи? Або якою мірою професійна група  спілкується  з вами зрозумілою для вас мовою?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу