Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

суботу, 7 листопада 2015 р.

Працюємо в ЕСМаР

Нарешті закінчила роботу над тим, за що боялася братися. Але, як кажуть, очі бояться, а руки роблять. І "краще один раз побачити, як десять почути". Бо з тремтінням в душі чекаю на час звітності, коли в  когось не виходитиме, хтось забув, хтось не зрозумів... Хоч і було декілька разів по декілька дублів "кролики - это не только...", але вцілому робота багато часу не зайняла. Мені - новий досвід, а вам, сподіваюся, поміч. Зроблено із врахуванням специфіки київських бібліотек, тож колеги з інших областей на це зауважте. А більш досвідчених колег попрошу в коментарях вказати на помилки, якщо такі побачите.
Усі 9 відеоуроків зібрала в плейлист для зручності. Отже:
Якщо вам цікаві публікації цього блогу, буду рада бачити вас у сайдбарі (колонці праворуч), в рядах постійних читачів :)

7 коментарів:

  1. Велика подяка Вам за вашу роботу. Бібліотеки Донецької області, ще не підключені до системи ЕСМаР. 10 грудня на базі Краматорської бібліотеки планується проведення тренінгу за цією темою. Але завдяки вашим майстер-класам ми вже підготовлені, і знаємо що нас чекає. Дякуємо!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Мені приємно, що пригодилося. Все у вас вийде. Вже працюючи безпосередньо у системі зможете повною мірою оцінити її можливості.

      Видалити
    2. Доброго дня, Ольго, тепер і ми підключені! Сьогодні вже підключили і 5 своїх філій. Багато ще питань, тому що не всі данні для введення в цю таблицю в нас є, вона не зовсім співпадає з 6-НК, що ми здавали в 2014 році. (Наприклад, у нас не було обліку користувачів старше 60 років) Но найголовніше в мене запитання: нам сказали що для заповнення таблиць за 2015 рік, доступ буде відкрити в лютому-березні. Чому неможливо відкрити цей доступ з початку січня? Для того щоб готуючи звіт за 2015 рік, ми вже могли скористатися цією системою.

      Видалити
    3. Не хвилюйтеся щодо даних. За 2014 рік вводили ті дані, які мали. Якщо чогось не було - у відповідний рядок вписували нуль. За 2015 рік вже потрібно буде ввести і кулькість користувачів віком за 60. Якщо впродовж року не вели такий облік, потрібно буде перерахувати по картотеці обліку єдиного користувача (ЄРК). Наскільки мені відомо, обіцяли відкрити новий звітний рік у системі ЕСМаР з 10 січня.

      Видалити
    4. Дякую за відповіді, Ольго, ви мене заспокоїли)

      Видалити
  2. Доброго дня, дякуємо за тренінг.
    Дуже цікавить коли відкриють річний новий звітний період за 2015р у системі ЕСМаР

    ВідповістиВидалити
  3. Не хвилюйтеся. Як відкриють, усі будуть повідомлені. Є багато проблем із моніторингом у "ЕСМаР". Наразі готуйте паперову звітність з усіма показниками, необхідними для заповнення форм держ. звітності та звітуйтеся.

    ВідповістиВидалити

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу