Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

пʼятницю, 21 серпня 2015 р.

Найкращі кияни - читаючі!

З історії Великобританії відомо, що коли прем'єр-міністру У.Черчилю принесли на розгляд бюджет країни, то, погортавши його, він запитав: "А де ж витрати на культуру?" - "Так війна ж іде - яка культура?" - "Якщо немає культури, так навіщо ж ми тоді воюємо"...
Публічні бібліотеки Києва останні декілька років працювали в умовах хронічної відсутності фінансування на підтримку їх життєдіяльності: без можливості передплатити періодику, придбати книги, проплатити послуги провайдерів Інтернет, оплатити комунальні послуги, не кажучи про придбання канцтоварів  чи оплати інших дрібних потреб... І як не сказати добре, вдячне слово на адресу сьогоднішньої міської влади, яка у ці дуже складні для міста, і країни вцілому часи знаходить можливість для підтримки бібліотек (цьогоріч за кошти міського бюджету київські публічні бібліотеки почали поповнювати фонди новою запитуваною літературою, виділяється фінансування на забезпечення інших важливих потреб життєдіяльності бібліотек), розвитку культури, освітньо-культурного рівня киян. 
До того ж, як я уже писала,  київська міська влада виділила 400 тисяч гривень на підтримку талановитих столичних авторів.Твори, що будуть відібрані до друку та видані за рахунок міського бюджету, потраплять у фонди публічних бібліотек міста.
А ще - столична влада планує встановити в місті нові зупинки з wi-fi, зарядкою для гаджетів і зручними кіосками, повідомляє джерело. Так, в КМДА мають намір перейняти світовий досвід і заодно упорядкувати стихійну торгівлю. Передбачається, що "розумні зупинки" будуть стійкі до вандалів, в них з'явиться безкоштовний інтернет, а кожен пасажир, чекаючи автобус, зможе зарядити свій телефон. Кіоски ж з території навколо зупинок приберуть.
  А це - з останніх новин: 

з вересня по Києву їздитиме автобус, переобладнаний під мобільну бібліотеку. Мета цієї ініціативи – популяризація читання книг;
з 1 по 24 вересня включно «Київпастранс» запускає проект: кожен пасажир може скинути своє фото, як він читає книгу в автобусі, тролейбусі, трамваї, фунікулері або міській електричці на сторінку «Київпастранс» в Facebook, вказати назву та автора книги. Це може бути підручник чи художня книга будь-якою мовою, важливо - в друкованому вигляді. При цьому потрібно зробити собі перепост про цю акцію. 25 вересня серед учасників буде розіграно 5 проїзних на жовтень на автобус, трамвай, тролейбус. У метро теж готові приєднатися до акції, але потрібні спонсори: «Призами будуть не обов'язково проїзні - це можуть бути і речі ручної роботи», - повідомила речник столичної підземки Наталія Макогон.
Крім того, в метро збираються робити міні-бібліотеки. Планується обладнати полицями для книг все кінцеві станції. Поки  їх  лише  дві - на «Політехнічному інституті» і «Золотих воротах». Крім книг, там є грамплатівки і дитячі іграшки.
Періодично і я фотографую читаючих киян. Навіть альбом створила у мережі Facebook "Найкращі кияни - читаючі". Особливо тих, кого читання поглинуло з головою. Цим і користуюся, заплющивши очі на порушення норм етики. Адже читання - справа приватна, процес інтимний :).
Сподіватимемося, що спільними зусиллями  кількість красивих і розумних киян зросте.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу