Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

Недостатньо знати, треба і застосовувати. Недостатньо хотіти, треба і робити. Гете

вівторок, 14 липня 2015 р.

Клуб "Кияни"

У бібліотеці ім. О.Грибоєдова, що у Подільському районі столиці, з червня минулого року працює клуб «Кияни». У цьому році уже відбулося 8 засідань, під час яких презентовано нові книги Ігоря Однопозова «Киевский общепит времен социализма», Вадима Ляшенка «От Евбаза до Шулявки. Окупация и послевоенные годы», Стефана Машкевича «Два дня из истории Киева», «Улицы Киева. Ретропутешествие», Віталія Баканова «Мелочи» киевской жизни», Аркадія Третьякова «Привіт з Хрещатика», Кирила Степанця «Нивки». Бібліотека отримала в подарунок 15 книжкових видань про Київ.
На кожному засіданні звучали цікаві повідомлення, відбувалися їх обговорення,  презентувалися не лише книги, а й фрагменти різних колекцій, виносилися на суд присутніх нові поезії про Київ членів та гостей клубу. Гостями клубу, а згодом постійними членами стали  особистий літературний секретар Костянтина Паустовського, журналіст та письменник Валерій Дружбинський, поетеса Наталія Філіпова, один із авторів книги «Київ: погляд через століття», журналіст Сергій П’ятериков та ін. Відвідували засідання клубу й екскурсовод Наталія Пирогова  та члени новоствореного краєзнавчого клубу «Киянин» при бібліотеці імені М. Горького, що у Дніпровському районі.
Під час останнього засідання клубу було презентовано бібліографічний покажчик «Київський трамвай», підготовлений бібліографом Дар’єю Кононюк. Звучали вірші Євгена Рейцена, Віталія Голова, Наталії Філіпової, що відлунюють любов’ю до рідного міста та Подолу.
Справжнім інформаційним партнером бібліотеки і клубу стала газета історико-дослідницької групи « Кієвъ Градъ». Приємно відзначити, що у 2015 році в газеті розміщувались києвознавчі розвідки бібліографа Дар’ї Кононюк: «Секретные дворики в стиле стрит-арт» (15 – 31 берез.), «Камни-памятники Контрактовой площади» » (30 квіт.), «Лаврская колокольня: весь Киев как на ладони» (1 – 15трав.),  «Татарка – мыс летописных гор» (1 – 14 черв.). Робота клубу висвітлювалась в публікації «Клуби киян об’єднують любов’ю до рідного міста»  в 1 – 3 числі газети «Архітектура і будівництво» за 2015 р.
Чудовий проект і гарні результати. Як і цей несподіваний відеоролик - буктрейлер на бібліографічний покажчик «Київський трамвай».
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, як.
Дуже просто:
- натисніть на стрілочку поруч з віконцем "Коментувати як"
- виберіть Ім'я/URL
- наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім
- "Продовжити" і коментуйте! Дякую!
Для тих, чиї коментарі не з'явилися під дописом - не пройшли модерацію. На це можуть бути наступні причини:
- коментар є спамом;
- коментуючий ображає почуття людей;
-коментар містить нецензурні слова;
- повторний коментар (навіщо повторювати озвучену раніше думку);
- ім'я коментатора є “неприроднім” - вид спаму;
- коментуючий пише не по темі.

Популярні публікації блогу